La salut del Bisbe de Girona empitjora i ingressa a l'UCI del Trueta

El Vicari general demana als feligresos unir-se en pregària

L'estat de salut del Bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha empitjorat aquesta matinada i ha estat necessari ingressar-lo a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Josep Trueta segons ha informat el Vicari general, Lluís Suñer.

Des del 14 de febrer, el bisbe guardava repòs en una clínica, on va ingressar arran d'una llaga d'estómac que li provocava pèrdua de sang. Aleshores, en una nota enviada als diocesans, Pardo explicava que els metges li havien recomanat "calma i temps" per veure si la llaga deixava de sagnar "de manera natural i amb les mesures pal·liatives adients".

En aquest comunicat, el bisbe també explicava que, tot i el "sofriment" que patia arran d'un pinçament d'esquena, seguia la situació de la diòcesi "de la millor manera possible". El vicari general explica que la situació és "greu". "Cal que intensifiquem la nostra pregària per ell", demana a les diferents parròquies. "Us agrairé que feu extensiu aquest missatge a les vostres comunitats convidant-les a unir-se en la pregària", acaba l'escrit que Suñer ha adreçat als diocesans, preveres i diaques.

El Bisbat es troba a l'espera que es nomeni un nou bisbe des del passat mes de juny, quan Pardo va complir els 75 anys, que és l'edat canònica de jubilació.