El PSC de Salt convida a practicar un exercici de transparència

La formació presenta una moció al ple per demanar que tots els regidors publiquin el seu patrimoni i activitats

El grup municipal del PSC de Salt presentarà una moció en el ple del 18 de febrer en favor de la transparència política. En concret, el grup socialista demana que l'equip de govern habiliti un espai al web de l'ajuntament per tal que tots els regidors de la corporació publiquin la relació de béns, interessos i activitats que desenvolupen. També demanen als regidors que facin pública la declaració anual de l'IRPF i la declaració de patrimoni. En la mateixa moció, també es proposa que en un termini màxim de sis mesos l'ajuntament elabori un codi ètic municipal i que, per fer-lo, es crei un grup de treball dins el Consell de Ciutat.

El PSC ha explicat que aquesta moció, que es va presentar a registre dilluns, sorgeix de la preocupació de la formació arran dels casos de corrupció política que aquests dies han saltat a la llum tant a nivell estatal, com nacional, i també en l'àmbit municipal. "Des del PSC de Salt som conscients que la corrupció política és, després de l'atur, el tema que més preocupa a la ciutadania", assegura el grup socialista en un comunitat. És per això que el partit considera "necessari" presentar una moció en favor de la transparència política per tal que la ciutadania "recuperi la confiança en les persones que han escollit democràticament".

En primer lloc la moció demana que l'ajuntament habiliti un lloc a la web per tal de publicar la relació de béns, interessos i activitats de cadascun dels regidors de la corporació. El PSC ha demanat el compromís de tots els regidors a fer pública aquesta informació així com la declaració anual d'IRPF i la declaració de patrimoni. "Aquests són instruments que han de servir per tal que la ciutadania superi la desafecció política i començar a treballar per tal que recuperi la confiança en els seus representants polítics", valora el PSC.

En segon lloc, la moció demana que es prengui el compromís perquè en el termini màxim de sis mesos l'ajuntament elabori un codi ètic municipal, creant a tal efecte un grup de treball dins el Consell de Ciutat. Amb aquesta mesura, segons entén el PSC, els veïns de Salt també podran compartir la seva preocupació pels problemes que pateix la societat i ajudar a trobar solucions.

La moció s'haurà de debatre i votar en el ple ordinari del febrer, previst per al dilluns 18 de febrer.