Adif inspeccionarà més edificis de l'entorn de la línia del TAV

S'ampliaran els reconeixements a les zones properes a la nova estació de la Sagrera i s'atendran noves sol·licituds en la resta del traçat

Adif ha adjudicat un contracte de serveis per a la inspecció d'edificis a l'entorn del traçat de la línia d'alta velocitat Barcelona-Figueres. Segons apunta l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries, amb aquests treballs s'ampliaran les inspeccions a les zones properes a la nova estació de la Sagrera a Barcelona i s'atendran noves sol·licituds en la resta del traçat amb l'objectiu d'obtenir un coneixement exhaustiu de les estructures properes per garantir la seguretat. Les inspeccions adjudicades pugen a un import de 110.252 euros.

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries assenyala que aquests reconeixements són de similars característiques als que ja ha dut a terme Adif en la construcció de noves infraestructures a Barcelona, com el túnel de connexió Sants-La Sagrera d'alta velocitat, el bescanviador de la Sagrera-Meridiana o la remodelació de l'estació de Passeig de Gràcia.

L'objectiu d'aquests treballs és obtenir un coneixement exhaustiu de l'estat dels edificis mitjançant reconeixements detallats de zones comunes, habitatges i locals per "garantir que l'execució de les obres es realitzi amb els màxims paràmetres de seguretat i qualitat", segons ha subratllat Adif.

El contracte adjudicat inclou la realització d'una segona fase de reconeixements en divuit edificis, majoritàriament d'habitatges, situats a l'entorn de les obres de construcció de l'estructura i accessos de l'estació de la Sagrera, a Barcelona. D'aquesta manera, s'ampliaran les revisions ja realitzades a l'entorn de les obres a un total de 77 edificis i 600 habitatges.

Així mateix, s'atendrà qualsevol petició per part de propietaris d'edificis situats en tot el traçat del tram Barcelona-Figueres de la línia d'alta velocitat. Les previsions d'Adif indiquen que es realitzaran aproximadament 340 inspeccions en prop de 90 edificis.

En aquest sentit, els processos duts a terme durant la construcció de les noves infraestructures d'alta velocitat han permès fins avui realitzar en el tram Sants-La Sagrera inspeccions en 535 edificis i 3.735 habitatges o locals, així com en 775 edificis i 2.612 habitatges a Girona, Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis.

El procés s'iniciarà amb el lliurament de cartes als propietaris informant d'aquests treballs i sol·licitant la seva col·laboració per concertar les dates en què s'efectuaran les inspeccions. Tècnics especialistes de l'empresa Atisae, adjudicatària del contracte, degudament acreditats seran els encarregats de la presa de dades a partir de plans i material gràfic.

Els reconeixements permeten obtenir un exhaustiu coneixement de les façanes, zones comunes i estructures exteriors i interiors dels edificis, elaborant un informe particularitzat, que es lliura amb una còpia als propietaris.