Aprovats els nous estatuts de Vallter 2000

Ferrocarrils de la Generalitat va adquirir l'octubre passat el 51% del capital social

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts els estatuts Vallter 2000 despés de l'entrada de capital públic a l'estació d'esquí, que ara és controlada majoritàriament per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Els estatuts, onze articles en total aprovats a la Junta d'Accionistes de 12 de novembre del 2012, s'han modificat per adaptar-los a les peculiaritats inherents a l'entrada de capital públic.

Així, la societat té ara la condició d'empresa pública de la Generalitat i queda subjecte a la normativa pròpia del sector públic de la Generalitat. El seu capital social serà de 3,9 milions d'euros, amb accions d'una mateixa classe i sèrie, que confereixen els mateixos drets i obligacions als seus propietaris.

L'octubre passat el Govern va autoritzar Ferrocarrils a adquirir una participació de com a mínim el 51% del capital social de la societat mercantil Vallter SA, per un import de 2,4 milions d'euros, amb l'objectiu de donar viabilitat a l'empresa i mantenir l'activitat d'explotació de l'estació d'esquí.

Ubicada al municipi de Setcases, Vallter 2000 representa un dels principals motors econòmics del Ripollès, amb una generació important de llocs de treball directes i indirectes.