Mig miler de persones es manifesten a Girona pels encausats del tall de vies del TAV el 2018

Els participants han cridat consignes contra la justícia espanyola

Unes 500 persones s'han manifestat aquest dissabte pel centre de Girona en suport a les quatre persones encausades pel tall de les vies del Tren d'Alta Velocitat (TAV), en el primer aniversari de l'1 d'octubre. Els participants han sortit de la plaça del Vi, al costat de l'Ajuntament, i han caminat fins a l'estació del TAV, on s'ha fet un acte polític que ha conclòs la marxa.

Durant el recorregut s'han escoltat crits contra la justícia espanyola, els Mossos i en suport a la independència i per reclamar l'absolució dels quatre encausats. Un d'ells, l'Òscar Campos, explica que afronten el judici "amb força" i ha agraït el suport dels manifestants i assenyala que estan "tranquils" perquè "no han fet res de dolent".

"L'única cosa que hem fet ha estat exercir el dret a l'autodeterminació i esperem que la Generalitat es posi al costat dels que li demana el poble", ha reblat Campos.

L'advocada d'alguns dels encausats, Montserrat Vinyets, ha explicat que es tracta de penes "importants" que podrien suposar l'ingrés a presó, si finalment s'imposa la petició del Ministeri Fiscal. A més, Vinyets ha advertit que les indemnitzacions que demanen Renfe i Adif són "elevades" i ha deixa clar que van a "buscar l'absolució perquè creiem que es tracta de l'exercici de drets fonamentals".