Banyoles incorpora un sistema de punts per distribuir aliments a famílies necessitades

Els usuaris podran escollir els productes que més falta els fan i hauran de fer cursets d'economia domèstica

El nou centre de distribució d'aliments de Banyoles per a les famílies amb dificultats econòmiques de la comarca ha entrat en funcionament aquest dimarts. Una de les novetats és que els aliments ja no es distribuiran en forma de lots com es venia fent fins ara al local de Càritas sinó que els usuaris que s'hi puguin acollir rebran un seguit de punts en funció de la valoració feta pels tècnics de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l'Estany.

A l'entrada del centre, s'hauran d'identificar i després podran agafar els productes que més falta els facin dels prestatges i se sumarà el total de punts. A més, els usuaris pagaran un euro cada vegada que vagin al centre de distribució. Amb aquest sistema, es vol evitar donar productes que no interessen a les famílies i amb el pagament de l'euro, conscienciar del cost dels aliments. Aquest euro es destinarà a comprar més menjar. Segons les últimes dades d'aquest mes de febrer, al Pla de l'Estany hi ha un total de 260 famílies que necessiten rebre aliments.

El sistema comença amb l'anàlisi de les famílies que necessitin aliments per part dels tècnics de l'àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l'Estany. S'hi pot contactar al telèfon 972 58 03 88 o presencialment al carrer Pere Alsius número 10 primera planta de Banyoles. Per tant, ja no es pot anar directament al local gestionat per Càritas a buscar aliments com es venia fent fins ara. Una vegada seleccionades i valorades les famílies que necessiten els aliments, se'ls dóna un total de punts seguint els criteris tècnics.

De moment s'aniran compaginant el sistema de lots i de punts, ja que la introducció del nou sistema serà progressiu per a les famílies usuàries fins el dia 1 d'abril del 2013 en el qual ja totes usaran el nou sistema de punts.

El local es troba a la ronda Monestir de Banyoles i està finançat per l'Ajuntament, si bé compta amb la col·laboració del Consell Comarcal, que compra part dels productes amb el suport de tots els consistoris de la comarca, i Càritas Arxipestral de Banyoles, que gestiona el servei. Destaca el paper dels voluntaris d'aquesta última entitat que col·laboren en la distribució dels aliments. També, es compta amb el suport d'empreses privades, les parròquies del Pla de l'Estany i Mieres, el Banc dels aliments, la Generalitat i la Diputació de Girona.