Dos detinguts per tenir un cultiu amb 3.468 plantes de marihuana dins una nau de Vila-sacra

Els homes també han estat denunciats per punxar la llum

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 23 de febrer, a Vila-sacra, dos homes de 18 i 26 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

A finals de gener, els mossos d’esquadra d’aquesta comissaria van tenir coneixement de l’existència d’una plantació de marihuana instal·lada dins d’una nau industrial al municipi de Vila-sacra (Alt Empordà).

Immediatament, els agents van fer gestions per comprovar si realment existia aquesta plantació indoor. Una inspecció conjunta amb la companyia elèctrica va confirmar que en aquesta nau s’havia produït una manipulació del comptador.

Els investigadors van comprovar que des de l’exterior de la finca es desprenia una forta olor de marihuana i es percebia l’existència del funcionament de maquinària de ventilació i refrigeració.

El matí del passat 23 de febrer efectius de la Unitat d’Investigació, van veure sortir dos homes de l’esmentada nau i es va dur a terme una entrada i perquisició voluntària.

De resultes de la inspecció els mossos van localitzar dues estances condicionades pel cultiu on van localitzar 3.468 plantes de marihuana, d’aproximadament 1,5 metres d’alçada, en avançat estat de floració.

La nau també disposava de tots els aparells necessaris per aconseguir un ple rendiment de les plantes de marihuana com 138 làmpades, 108 transformadors i 7 turbines aire entre d’altres.

Davant els evidències els mossos van detenir als responsables de la plantació per un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues i un altre delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els detinguts, passaran properament a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres.