Girona dóna suport a la declaració de sobirania del Parlament amb els vots del PSC

La moció la va presentar l'entitat Independència-Assemblea Nacional Catalana

El ple de Girona ha donat suport a la declaració de sobirania aprovada al Parlament de Catalunya el passat 23 de gener. L'acord s'ha pres gràcies a una moció presentada per l'entitat Independència-Assemblea Nacional Catalana ja que, des de fa uns mesos, Girona ha obert la porta a les entitats perquè puguin participar de l'activitat del ple. La moció s'ha aprovat per 22 vots positius: els dels deu regidors de l'equip de govern (CiU), els tres de la CUP, dos d'ICV i els set regidors socialistes.

D'altra banda, les dues regidores del PP -en faltava un tercer, malalt- van votar en contra. Sis dels set representants del PSC a la Diputació de Girona ja van votar a favor d'un text similar en el darrer ple. Eren passats dos quarts de dues del matí quan el representant de l'entitat Independència- Assemblea Nacional Catalana, Joan Carles Bonet, va ocupar el lloc reservat a les entitats -a tocar de la taula que ocupen els tinents d'alcalde del govern- per defensar la moció en suport a la declaració de sobirania aprovada al Parlament.

El text es va aprovar per àmplia majoria ja que va rebre els vots a favor de tots els grups, a excepció de les dues regidores del PP. També hi van donar suport els set regidors del grup socialista. La portaveu, Pia Bosch, va defensar que el PSC normalment s'absté en aquest tipus de votacions però va justificar el vot positiu "perquè la declaració ja s'ha debatut i votat allà on pertocava".

De fet, Bosch va ser una de les diputades socialistes que en el darrer ple de la Diputació de Girona també va votar a favor en una moció del mateix tipus. Llavors, sis dels set representats del PSC també van optar pel vot favorable. Només hi va votar en contra l'alcalde de Blanes, Josep Marigó.

Aquesta moció s'aprova dies després que la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, hagi denunciat l'Ajuntament de Girona per l'aprovació d'una moció el passat desembre que declarava la ciutat "territori lliure i sobirà". Llavors, CiU, CUP i ICV van votar-hi a favor, el PSC es va abstenir i els tres regidors del PP hi van votar en contra.