Aspronis posarà en marxa un rentat de cotxes ecològic a Blanes abans de l'estiu

L'entitat impulsa un nou projecte de lloguer de bicicletes a hotels per diversificar encara més la seva activitat

L'entitat Aspronis treballa en dos nous projectes per tal de diversificar la seva activitat i oferir serveis per al consumidor final. Per una banda, preveu obrir abans de l'estiu un rentat de cotxe ecològic a Blanes que donarà feina a sis persones amb discapacitat intel·lectual. El rentat ja funciona en fase de proves de manera interna i Aspronis ja disposa de tota la maquinària. Per a una neteja en profunditat, només es necessiten quatre litres d'aigua i, per això, es tracta d'un rentat de cotxes ecològic. D'altra banda, a l'estiu impulsarà un nou projecte que consisteix en llogar bicicletes als clients d'hotels de Blanes. Treballadors d'Aspronis farien el manteniment i la neteja de les bicis.

El Grup Aspronis dóna feina a 220 persones, de les quals la meitat són discapacitats intel·lectuals. Fins ara, s'ha especialitzat en serveis per a empreses o administracions, com pot ser la jardineria, però ara aposta per diversificar activitats i, així, poder suportar millor la davallada de peticions i contractacions de les administracions.

El projecte està actualment en proves i funciona només per als vehicles propis de l'entitat. Segons ha explicat el gerent, Francesc Durà, estan treballant per ensenyar als futurs operaris com netejar els cotxes abans d'obrir el rentat al públic. La previsió és que ja arrenqui l'activitat normal abans de l'estiu. El rentat de cotxes està situat a les naus de jardineria de l'entitat, a la carretera vella de Malgrat, a tocar de la deixalleria municipal de Blanes (Selva). Aspronis ha fet una inversió de 15.000 euros per comprar tota la maquinària i part dels diners els ha donat el Rotary Club de Blanes.

Durà ha destacat que el rentat de cotxes tindrà dos components que el faran especial. Per una banda, que donarà feina a sis persones amb discapacitat intel·lectual que seran els responsables de fer la neteja dels vehicles i, per altra banda, que es tracta d'un sistema molt ecològic que gasta molt poca aigua. "Per a una neteja en profunditat només es gasten quatre litres d'aigua, perquè es neteja amb vapor", ha detallat Durà.

Bicicletes de lloguer als hotels

Seguint en la línia de trobar noves vies de negoci que permetin a l'entitat garantir el manteniment dels llocs de treball, Aspronis treballa en un projecte que consisteix en oferir servei de bicicletes de lloguer a hotels de Blanes. Segons ha avançat Durà, Aspronis compraria les bicicletes a l'entitat social Ecosol -impulsada per Càritas- i les posaria a disposició d'alguns hotels de Blanes. D'aquesta manera, podria donar feina a persones que s'encarreguessin del manteniment i neteja de les bicicletes i també ingressaria els diners dels lloguers.

Durà ha explicat que el projecte està verd però que podrien disposar de 3.000 euros per comprar bicicletes a aquesta empresa de caràcter social i establir convenis amb tres o quatre establiments de cara a l'estiu. "Cal provar coses que no posin en risc l'economia de la casa però que serveixen per anar recol·locant gent", ha explicat el gerent d'Aspronis.