Els alcaldes volen que els ajuts per la neteja de boscos siguin gestionats per empreses especialitzades

Ahir es van reunir prop de 50 alcaldes al municipi que van arribar a aquesta conclusió

Els alcaldes volen que els ajuts per la neteja dels boscos afectats pel temporal de neu siguin gestionats per empreses especialitzades perquè creuen que amb els plans d'ocupació no es podran cobrir les necessitats del territori. És un dels punts que han acordat una cinquantena de representats dels ajuntaments aquesta tarda a la reunió que ha tingut lloc a Santa Coloma de Farners, convocada per la Federació de Municipiss de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM).

Els alcaldes han consensuat un manifest en el que han reiterat la voluntat de depurar responsabilitats a les companyies elèctriques per la mala gestió i prevenció dels seus serveis. 'Les empreses elèctriques tenen la desaprovació del món local de manera unànime. Per això demanem al Govern de la Generalitat que obligui a les companyies elèctriques a dur a terme una auditoria per parlar de l'estat de les seves instal·lacions', ha afirmat el president de l'FMC i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos.

Els alcaldes s'han mostrat molt preocupats per l'estat dels boscos i per la prevenció de cara a la possibilitat d'incendis a l'estiu. Bustos ha dit que els ajuts aprovats la setmana passada pel Parlament són 'clarament insuficients' i ha afegit que els alcaldes han acordat demanar una reunió de caràcter urgent amb representants de la Generalitat i dels municipis afectats per parlar sobre com s'han de gestionar els ajuts i si s'hauran d'ampliar en casos particulars. 'Hi ha molts municipis que han tingut unes grans despeses extraordinàries com la Jonquera i que la Generalitat hauran d'entendre que s'hauran de reajustar', ha explicat el president de l'FMC.

Els assistents de la reunió han decidit tornar a fer una reunió de balanç al mes de maig per valorar com s'ha gestionat la neteja dels boscos i si s'ha aconseguit garantir totalment el servei de subministrament elèctric en aquells municipis on hi ha molt de turisme per Setmana Santa. 'No baixarem la pressió malgrat passi el temps', ha afirmat Bustos.