La militància d’ERC Girona escull Quim Ayats com a alcaldable a les municipals del 2023

L’actual vicealcalde de Girona consolida el seu lideratge dins la formació republicana

Quim Ayats repeteix com a cap de llista d’ERC per a les pròximes eleccions municipals de Girona, després d’haver estat presentat per l’executiva local, i sense la presentació de cap altra candidatura en el partit. És la primera vegada que la formació republicana repeteix cap de llista a les eleccions municipals a Girona.

Ayats referma la seva aposta per la política municipal en l’assemblea convocada per l’executiva local d’ERC d'avui a l’Hotel d’Entitats de Girona. El candidat, en presentar la seva candidatura, ha afirmat que "volem continuar arremangant-nos per desencallar projectes de la ciutat i per liderar els canvis per construir la Girona del futur".

El vicealcalde està estretament vinculat amb la ciutat de Girona des de jove per la seva implicació amb l’associacionisme gironí, on destaca la seva activitat a la Creu Roja, i pel seu pas per la política municipal l’any 2007 quan va ser regidor delegat de Joventut per ERC a l’Ajuntament de Girona fins al 2011. Més endavant, a les eleccions generals espanyoles del 2015 i 2016 va presentar-se com candidat d’ERC al Senat per la demarcació de Girona i també va ser escollit fins a l’any 2019, que va encapçalar la llista d’ERC al consistori gironí.

Quim Ayats, veí de Vista Alegre i fill del barri de Santa Eugènia, va néixer a Girona el 10 de maig de 1980 i milita a Esquerra Republicana de Catalunya des de l’any 2004, després de passar per les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya. En la seva etapa com a senador, Ayats va ser el portaveu de les comissions d’Hisenda, Economia i Empresa; Indústria, Turisme i Comerç; Treball, Migracions i Seguretat Social, i d’Incompatibilitats. Actualment, és el portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana de Girona-AM, vicealcalde de Girona i regidor de Cultura.