El SOC inverteix 800.000 euros en una nova Oficina de Treball a Olot

El trasllat al nou espai es preveu dur a terme el primer trimestre de l’any vinent

El director del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Juan José Torres, ha anunciat aquest matí el trasllat de l’Oficina de Treball d’Olot (Garrotxa) a unes noves dependències, previsiblement durant el primer trimestre del 2023. Ho ha fet acompanyat de l’alcalde, Josep Berga, després d’una reunió on ha presentat el projecte a diferents membres del consistori, del Consell Comarcal de la Garrotxa i de DinamiG, l’Agència d'Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa.

L’actual Oficina de Treball d’Olot, que dona servei a tota la comarca de la Garrotxa, està situada a l’Avinguda de la República Argentina, en l’edifici de patrimoni sindical, i té una superfície de 187 metres quadrats. La nova oficina s’ubicarà al carrer del Mestre Falla número 46, a l’antic parc de bombers, en una cessió de l’Ajuntament i disposarà de 380 metres quadrats, més del doble que l’actual.

El SOC invertirà 800.000 euros en l’adequació de la nova oficina, que suposarà una gran millora en l’atenció a les persones usuàries. El nou edifici s’adapta als requeriments actuals d’accessibilitat, qualitat i confort, així com d’intimitat en determinats casos (per exemple, en l’atenció de víctimes de violència masclista). També disposa d’una aula per fer sessions en grup.

A més, la millora de l’espai anirà acompanyada d’una ampliació de personal. Actualment l’Oficina de Treball d’Olot té 12 treballadors i treballadores (8 del SOC i 4 del SEPE) i es preveu arribar a un total de 16 (2 més del SOC i 2 més del SEPE).

Durant la presentació del projecte, el director del SOC ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament per fer possible el projecte de la nova oficina i ha destacat que “es tracta d’una actualització de l’espai, però també de la conceptualització del propi servei públic i de l’atenció a les persones”. Segons Torres, “la nova Oficina de Treball d’Olot suposarà una millora global: de dignificació del servei a la ciutadania, per exemple garantint la confidencialitat en l’atenció a les dones víctimes de violència masclista, però també de dignificació de les condicions laborals del personal”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Olot, Josep Berga, ha destacat “la importància de poder disposar d’aquesta nova oficina situada just al costat de l’àrea d’ocupació de DinàmiG i de la suma d’esforços que això suposarà per continuar treballant en temes d’ocupació”.

La previsió és que les obres d’adequació de l’oficina s’iniciïn durant el tercer trimestre de l’any i durin vuit mesos, de manera que el trasllat al nou emplaçament es realitzi durant el primer trimestre de l’any 2023.                            

L’any 2021 l’Oficina del SOC d’Olot va atendre 11.474 persones telefònicament i 1.408 presencialment, a més de realitzar 428 orientacions laborals.

Ajuts per a la contractació de joves

D’altra banda, Juan José Torres ha recordat que el SOC té obertes dues convocatòries de subvencions amb un pressupost total de 125 milions d’euros, destinades a empreses, autònoms i cooperatives de treball associat perquè contractin joves menors de 30 anys durant un any a jornada completa. L’ajut és de 17.684 euros per cada jove a l’atur que contractin.

El director del SOC ha anunciat que en els proper dies s’aprovarà una ampliació d’aquestes subvencions en dos sentits: també podran demanar l’ajut per contractar persones joves les entitats sense ànim de lucre; i s’allarga el termini de sol·licitud fins al 30 d’abril. Els contractes subvencionables poden estar signats entre el 30 de novembre de 2021 i l’1 d’abril de 2022.

Torres ha fet una crida a entitats sense ànim de lucre, empreses, persones autònomes i cooperatives de treball associat perquè aprofitin aquesta oportunitat per fer créixer els seus projectes de negoci amb talent jove.