Girona converteix el carrer Narcís Xifra de Sant Narcís en un corredor de vianants

La mesura forma part d'un acord amb Guanyem Girona

L'Ajuntament de Girona ha convertit aquesta setmana el carrer de Narcís Xifra del barri de Sant Narcís en un corredor per a vianants. Fins ara, molts veïns ja utilitzaven la calçada per circular-hi, però era una via perillosa per la velocitat a la qual hi circulaven els cotxes, que utilitzaven aquest carrer de drecera, o es trobaven amb vehicles aparcats sobre la vorera.

Ara, aquesta via que uneix Sant Narcís, Santa Eugènia i Can Gibert del Pla serà per a vianants, tot i que es permetrà el pas de bicicletes i patinets elèctrics, així com també els vehicles que tinguin un gual en el carrer. La mesura forma part d'un acord del govern local amb Guanyem Girona per aprovar els pressupostos del 2020.

La pacificació del carrer Narcís Xifra implicarà diversos canvis en la circulació. La més evident és la prohibició de vehicles en el tram entre els carrers de la Mare de Déu del Remei i de la Mare de Déu de la Salut.

A més, es canviarà el sentit de circulació d'un tram de la via i del carrer de la Mare de Déu de Fàtima, que passarà a ser d'un sol sentit en direcció al carrer de Tarragona. Per altra banda, la circulació per Narcís Xifra des de la Mare de Déu dels Àngels acabarà en cul-de-sac a les cantonades de Mare de Déu del Remei i Mare de Déu de la Salut.

La regidora de Mobilitat de Girona, Marta Sureda, ha recordat que la mesura ha estat acordada amb els veïns i s'ha treballat de forma conjunta per aconseguir que s'adapti a les seves necessitats. A més, Sureda ha assegurat que els vianants ja havien donat "de forma lògica i natural" un ús de vianants a la calçada d'aquest carrer. El motiu és que es tracta d'una via "molt amable amb cases baixes i jardins" que uneix tres barris i que també connecta amb la zona comercial de l'avinguda de Sant Narcís.