Elena ratifica que el parc de Bombers de la Jonquera serà de voluntaris i que comptarà amb 22 efectius

El conseller d'Interior ha visitat les obres de la comissaria de Mossos, prevista per d'aquí 18 mesos

El parc de Bombers de la Jonquera (Alt Empordà) no tornarà a tenir efectius professionals. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ho ha ratificat aquest divendres aprofitant la visita que ha fet a les obres de la nova comissaria dels Mossos a la localitat.

Després s'ha reunit amb els set alcaldes de les localitats que dona servei el parc de Bombers i s'ha compromès a trobar-s'hi cada tres mesos per poder analitzar les dades. En aquest sentit, l'alcaldessa de la Jonquera i presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Sònia Martínez, ha deixat clar que demanaran "revertir la situació" i que el parc torni a ser de professionals "si no es compleix la carta de serveis".

Elena ha remarcat que el model mixt "és la millor solució" per "poder ser el màxim efectius" en la resposta. "Creiem que l'hem de mantenir perquè és molt útil i està sent molt eficaç en la resolució i l'extinció dels incendis", ha assenyalat Elena.

El conseller ha explicat que el parc comptarà amb 22 efectius voluntaris que només s'activaran en cas que hi hagi necessitat d'un servei. Cal tenir en compte que set d'aquests 22 bombers ja estan treballant actualment i que els quinze restants s'estan formant.

Elena ha recordat que la zona de l'Alt Empordà va patir focs importants el darrer estiu –el més important el del Cap de Creus- i considera que la fórmula mixta serveix per donar un servei "eficaç i útil". "No estem tancant parcs, sinó que els estem reconvertint. Passen de ser professionals a voluntaris, però no queden descoberts", ha assenyalat.

Nova comissaria

Elena ha fet aquestes declaracions en la visita d'obres a la nova comissaria dels Mossos de la Jonquera. Una reclamació que els alcaldes del territori havien fet amb insistència, i és que les instal·lacions de la Policia estan en barracons actualment. La nova obra, de 3 MEUR, s'espera que estigui llesta per d'aquí a 18 mesos.

"Es tracta d'una comissaria estratègica per al territori, perquè servirà a la comarca i alhora alliberarà la de Figueres. Això suposa més presència i més proximitat que és el repte que ens hem marcat", ha assenyalat Elena.