Han d'indemnitzar un altre restaurant de Girona pel confinament

Can Manolo rebrà 13.988 euros de l'asseguradora

Nova sentència de l'Audiència de Girona que obliga una asseguradora a indemnitzar un establiment pel tancament per la pandèmia. En aquesta tercera ocasió, el tribunal estableix que l’asseguradora SegurCaixa Adeslas haurà d'abonar un import de 13.988 euros al restaurant Can Manolo, del barri de la Devesa de Girona, que va haver de tancar durant l'estat d’alarma, perquè “en entendre la part actora que el risc de pèrdua de beneficis derivats del tancament del local estava assegurat en la pòlissa, va sol·licitar la pertinent indemnització de la companyia d’assegurances".

El bufet Angel Alcalde de Girona, que ha portat el cas, ja ha aconseguit dues sentències anteriors -la primera va ser pionera a l’Estat i va ser el febrer de 2021- que obligava SegurCaixa Adeslas a pagar 6.000 euros a la pizzeria Bella Napoli per la pèrdua de beneficis a causa de la paralització de l'activitat. En la segona sentència del juny passat, el tribunal va fixar que l’assegurança Zurich havia d’abonar un import mínim de 18.000 euros a un altre restaurant de Girona.

Segons informa el despatx d'advocats en un comunicat, el cas d'aquest tercer restaurant que ha estat indemnizat per una companyia a causa de la pandèmia, posa de manifest la importància d’estar ben assessorat, estar plenament informat del tipus de contracte que se signa i no deixar passar aquesta oportunitat econòmica.

El soci director del despatx d'advocats, Àngel Alcalde, valora amb molta satisfacció aquesta tercera sentència de l'Audiència de Girona i considera que "cada vegada hi ha més casos similars arreu de l’estat com els de Lleida, Granada, León, Pamplona, Santa Cruz de Tenerife i Madrid. Això demostra que hauria de ser un no parar si s’està ben assessorat i es llegeix molt bé el tipus de contracte”.

Alcalde recorda que el seu despatx ha presentat moltes demandes similars per negocis afectats arreu de l'Estat, en ciutats com Barcelona, Madrid, Vic, Sevilla, Murcia i Ciudad Real, entre altres,, i que espera guanyar, després de "tres casos molt importants i que són molt rellevants tant a Girona com arreu de l’Estat”.

Altres sectors també afectats

El director del bufet gironí recorda que hi ha altres sectors afectats del comerç com escoles d'idiomes, sabateries, perruqueries, gimnasos, tallers, restaurants, bars i botigues de roba i complements que han preparat les seves respectives demandes. Alcalde vol ressaltar que tots els negocis afectats tenen dos anys de termini per presentar les reclamacions contra les seves respectives asseguradores.

Just ara fa un any, el febrer de 2021, el despatx ja va aconseguir una sentència pionera a l'Estat que ja s'intuïa que podria obrir la porta a una onada de reclamacions. L'Audiència de Girona va sentenciar SegurCaixa Adeslas a pagar 6.000 euros a la pizzeria Bella Napoli de Girona per la “pèrdua de beneficis” arran de la “paralització de l’activitat" pels efectes del Coronavirus.