Els enginyers de Girona reclamen un increment d'hores de tecnologia a secundària

Consideren que el nou esborrany del currículum serà "contraproduent"

L’esborrany del currículum que el Departament d’Educació ha enviat als centres educatius preveu la reducció d’hores de tecnologia a la meitat, fet que d’aprovar-se suposarà un menor assoliment de les competències en aquest camp entre l’alumnat. Segons estima el Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona, aquest fet serà contraproduent de cares a la promoció de les vocacions tecnològiques entre els joves, afectant tant als cicles formatius com al batxillerat d’aquestes branques, i lògicament també a les enginyeries i graus tecnològics.

"Malgrat que la reducció d’hores de tecnologia es pretén compensar amb la implementació de l’aprenentatge per projectes, no tots els centres compten amb suficient professorat adequat per dur-ho a terme, i per tant pot suposar un clar retrocés per a aquesta branca de coneixement", asseguren.

Per aquest motiu des del Col·legi es fa una crida al Departament a que "rectifiqui la proposta de currículum", no només per recuperar la dedicació actual a la tecnologia, sinó perquè s’incrementi, "doncs la nostra societat reclama cada vegada més perfils professionals capacitats en l’àmbit tecnològic i digital" assenyalen.