Els Pensionistes de Girona es manifesten de nou reclamant millores

Es van concentrar a la plaça Independència per acabar llegint un parlament davant l'Ajuntament

Els Pensionistes de Girona van sortir de nou ahir al carrer en una manifestació a la plaça de la Independència per posteriorment fer una marxa fins a l'entrada de l'Ajuntament en defensa de les Pensions Públiques i contra els Plans Privats d'Empresa, alhora que van reclamar a la resta de la ciutadania que es mobilitzi.

Durant els parlaments el portaveu de la plataforma, Francisco Muñoz, va fer un repàs al cap de quatre anys de lluita, en què s'engloben diverses sensibilitats polítiques i socials fins a data d'avui. En el transcurs de la seva intervenció va fer incís en tres punts principals de les seves reivindicacions; la Pensió Mínima igual al Salari Mínim, l'actual bretxa salarial que hi ha a les pensions entre els homes i les dones i les pensions no contributives.

Un altre membre de la plataforma, l'Àngel, va posar de manifest els inconvenients per als treballadors dels plans de pensions d'empreses, ja que els assalariats no podran decidir, pel fet que la gestió dels fons els llauraran els empresaris i els sindicats.

També es va assenyalar que en el futur hi haurà un problema amb les pensions, pel fet que el pacte de solidaritat intergeneracional serà entre uns 8 a 10 anys amb els nous jubilats provinents del "baby boom", i és tindrà que tenir en compte per les futures pensions amb una subvenció dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).