Detingut un home que portava 23 quilos d'haixix en un autocar

La droga estava amagada a l'interior de 16 cartrons de suc de fruites dins de dues maletes

Els Mossos d'Esquadra van detenir un home que portava 23 quilos d'haixix a Vilademuls. Zaime B., de 29 anys i de nacionalitat marroquina, portava la droga amagada dins de cartrons de sucs de fruita, que estaven en dues maletes. L'home va quedar detingut el 6 de febrer, a l'àrea de descans que hi ha a l'autopista AP-7 al terme municipal de Vilademuls, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, i va ingressar a presó. L'autocar va ser interceptat en una àrea de descans de l'autopista i va quedar immobilitzat ja que presentava diverses irregularitats.

Els investigadors, com a conseqüència del seguiment que fan dels moviments de droga que es produeixen amb vehicles que circulen des del nord del Marroc per l'eix mediterrani peninsular, en direcció al pas fronterer de la Jonquera, van tenir notícia que en un autocar que circulava per aquesta ruta es podria estar transportant una quantitat per determinar d'haixix.

A partir del coneixement d'aquesta informació, la policia va posar en marxa un dispositiu amb l'objectiu de localitzar aquest vehicle. Per aquest motiu, es van situar en punts estratègics de control que els possibilitessin la ubicació de l'autocar i la seva posterior aturada per fer les gestions d'esbrinament necessàries.

Al voltant de les 16:00 hores els agents van detectar el vehicle mentre circulava per l'autopista AP-7 en sentit nord i el van fer aturar a l'àrea de descans situada al punt quilomètric 46.

En l'escorcoll que es va fer de l'autocar es van localitzar dues maletes amb bosses de plàstic al seu interior, que contenien setze envasos de suc de fruita dins dels quals hi havia paquets plastificats amb aglans d'haixix.

A partir dels indicis i dels esbrinaments fets pels investigadors es va detenir el senyor Zaime B., com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. El pes total en brut d'haixix intervingut és de 23,40 quilograms.

D'altra banda, en el decurs d'aquest operatiu policial, els agents de trànsit van immobilitzar l'autocar ja que s'havien comès diverses infraccions. Els dos conductors no havien respectat el temps de descans estipulat, motiu pel qual van ser denunciats. Aquest fet, els va suposar que se'ls fessin dues denúncies més per conducció temerària.