Alerta per nevades per sobre dels 600 metres

Es poden acumular més de 5 centímetres a set comarques de l'extrem nord

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha activat la prealerta del pla Neucat davant la previsió de nevades al Pirineu Occidental a partir d'aquest diumenge al vespre i fins dimarts, amb intervals de diferent intensitat. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es poden acumular gruixos de més de 5 centímetres a partir dels 600 metres a les comarques de la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Ripollès. Paral·lelament, aquest dilluns s'esperen alguns ruixats, localment amb tempesta i calabruix, al nord-est de Catalunya i fortes ratxes de vent de més de 90 km/h al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Les fortes ratxes de vent de component nord i oest poden afectar les comarques del Montsià, Terra Alta, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Priorat, Baix Camp, Alt Camp, Baix Camp, Alt Penedès i Anoia.

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que a casa de la neu es troba tallada la C-28 entre Vaquèira i La Peülla per risc d'allaus. Igualment, calen cadenes a la BV-4024 a partir de Guardiola de Berguedà per accedir al Coll de Pal.