Neix a Figueres una nova beca per a treballs de contingut feminista

Sota el nom de Montserrat Minobis, l'impulsen l'Ajuntament, l'Associació de Dones Periodistes i el Col·legi de Periodistes

L'Ajuntament de Figueres, l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya i el Col·legi de Periodistes impulsen una beca d'investigació en comunicació audiovisual, que porta el nom de Montserrat Minobis. La primera edició té com a objectiu difondre i promoure un treball de recerca sobre programes i productes de contingut feminista emeses en qualsevol format per tal de millorar-ne el coneixement i al difusió. Arrencarà amb treballs de la temporada 2020-2021. Tindrà una dotació econòmica de 5.000 euros i s'hi podran presentar mitjans d'àmbit local i comarcal.

Les participants hauran de ser persones llicenciades en Periodisme i Ciències de la comunicació, col·legiats i col·legiades del Col·legi de Periodistes, associades de l'Associació de Dones Periodistes i qui acrediti experiència en recerca en continguts audiovisuals amb perspectiva de gènere.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha assegurat que "és important que des de les administracions posem en valor els referents femenins que durant tants anys han estat invisibilitats. Montserrat Minobis va ser una figuerenca referent per totes les noies que volen fer el seu camí en el periodisme, i ara podran comptar amb l'impuls d'aquesta beca per seguir endavant amb el seu projecte".

Per la seva banda, la presidenta de l'ADPC, Marta Corcoy, ha destacat la importància de la beca "és més que necessari promoure la recerca sobre programes feministes que signifiquin una aportació substancial en aquest àmbit. Des del periodisme sempre hi ha hagut la necessitat de promoure el paper de la dona en l'àmbit professional".

Minobis va tenir una important trajectòria periodística i política. Va formar part de la Comissió organitzadora de les Primeres Jornades Catalanes de la Dona, va ser membre fundadora de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya i en va ser presidenta durant deu anys. També va ser degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya i directora de Catalunya Ràdio. En els seus últims anys de vida va coordinar la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género.

En la vessant política va militar, durant els anys 70, a Unió Democràtica de Catalunya, a Nacionalistes d'Esquerra i l'any 1995 va formar part de la candidatura d'Iniciativa per Catalunya a l'Ajuntament de Barcelona.