Girona inicia la licitació per instal·lar plaques fotovoltaiques a cinc edificis municipals

Tindrà un pressupost de 508.138 euros

L'Ajuntament de Girona ha iniciat el procés de licitació per instal·lar plaques fotovoltaiques a cinc edificis municipals. El pressupost previst és de 508.138,87 euros i ha de servir per generar 376 KW d'energia. D'aquesta manera, el consistori calcula que es podrà reduir l'emissió de 150 quilos de CO2.

L'aprovació de la licitació s'ha fet per junta de govern i les plaques es col·locaran a la Piscina Municipal, al mercat del Lleó, al pavelló de Vila-roja, a l'escola de Font de la Pólvora i a la piscina municipal de Santa Eugènia. Des del consistori assenyalen que el criteri per escollir els edificis on instal·lar les plaques han estat l’eficiència i el consum energètic de les mateixes instal·lacions.

En aquest cas es tracta d’espais amb una demanda d’electricitat molt elevada. El regidor d’Urbanisme i Activitats del consistori, Lluís Martí, ha destacat que amb aquest "pas endavant", el projecte està més a prop de ser una realitat els propers mesos: “És important tenir operatives altres fonts de subministrament d’energia, i més en l’actual context de lluita contra el canvi climàtic", ha remarcat. Martí ha assenyalat que aquestes instal·lacions d’energia verda permetran garantir l’autoconsum dels equipaments i, fins i tot, arribar a compartir-lo amb altres edificis propers en funció de les necessitats i, per altra banda, que hem planificat l’actuació en barris diferents, de manera que l’impacte d’aquestes instal·lacions es notin en el conjunt de la ciutat.