El Girona FC perdona i ho acaba pagant

Jandro falla un penal i permet que l'Hércules s'endugui un empat amb regust a derrota

Quatre canvis respecte l’onze que va sortir la setmana passada en la derrota per dos a zero a Ponferrada. Rubi ha deixat a Jose a la banqueta per retrassar a Juanlu al lateral dret. Felipe ha tornat a la banda dreta davant el seu ex equip, un Marcos Tébar plenament recuperat ha acompanyat a Luso en el doble pivot, i en punta Benja ha substituït a Ion Vélez. Les rotacions no podrien haver donat millors fruits perquè tan sols tres minuts després que la pilota comencés a rodar Felipe ha servit una falta amb rosca des de la banda dreta que el pitxitxi Benja ha rematat creuat a la base del pal de la porteria de l’Hércules. Cop de cap plàstic i plàcid, ideal per afrontar amb molta menys pressió un partit que es presumia complicat.

El Girona perdona a la primera part

Monòleg blanc-i-vermell al primer temps, que malgrat el gol matiner de Benja no ha aconseguit ampliar la seva avantatge. L’Hércules, molt tou, ha deixat jugar als homes de Rubi, que han tingut un bon grapat d’ocasions per matar el partit: al minut 8 Felipe Sanchón ha perdonat un u contra u, provant de picar la pilota per sobre Falcón enlloc d’afusellar-lo. Al 12’ David García ha disparat per sobre la porteria visitant, i al 21’ Tébar ha enganxat malament la seva volea després d’una centrada de Jofre Mateu.

El Girona ha jugat com ha volgut per desesperació del tècnic blanc-i-blau Quique Hernández, que mirava impotent des de la banqueta com els seus homes no mostraven ni la mínima oposició. Felipe ha estat a punt d’ampliar el marcador en dues ocasions més: amb un xut creuat des de la frontal que ha sortit fregant el pal, i en una altra acció pràcticament calcada que Falcón ha aconseguit rebutjar a córner.

Benja ha tingut la seva després que Jandro s’inventés una gran passada per sobre la línia defensiva. El barceloní ha baixat molt bé la pilota i l’ha protegit amb el cos, però s’ha adormit en la finalització, donant temps a Cabrera perquè rebutgés just a temps el seu xut a porta. Falcón ha hagut d’intervenir també en una ocasió de Jandro i dues de Luso, una d’elles des de més enllà del mig del camp. Poca feina ha tingut el seu homòleg Dani Mallo, que no ha hagut d’intervenir en tota la primera part. L’acció més perillosa per part visitant ha estat un míssil llunyà de Paco Peña que ha sortit llepant el pal.

L’Hércules iguala a la represa

Ja ho diuen, en futbol qui perdona ho acaba pagant. Així ha estat per al Girona, que s’ha vist sorprès al 52’ per una doble rematada de cap d’Edu Bedía: el migcampista blanc-i-blau ha rematat sol al travesser de la porteria gironina, i amb tota la sort de cara s’ha trobat amb el rebuig. Bedía l’ha enviat al fons de la xarxa desfermant l’alegria en un conjunt que fins llavors no havia fet res de bo.

L’Hércules ha entrat de cop en el partit, que s’ha convertit en un festival d’anades i tornades. Nacho González podria haver ampliat el marcador pels visitants, en dues ocasions al 54’ i 56’. Juanlu n’ha tingut una a les seves botes, i Jandro tres des de la frontal de l’àrea. Fins que Pamarot ha desequilibrat al debutant Gerard Bordas dins l’àrea.

Falcón para un penal a Jandro i salva l’Hércules

Jandro ha plantat la pilota als onze metres en el minut 75. Semblava que el Girona podria tornar-se a posar per davant, però l’heroi Falcón ha encertat la trajectòria i ha salvat al seu equip de la derrota. Mallo també ha evitat que el quadre alacantí s’emportés els tres punts a deu del final, quan ha cobert magistralment un u contra u davant Portillo. Al final empat a un amb regust de victòria per l’Hércules, que s’ha salvat d’un bon sac de gols a la primera part i que, amb enorme eficiència, surt de la zona de descens. El Girona dormirà tercer amb un punt més que l’Alcorcón, que juga demà a les 20:30h a casa amb Las Palmas.

FITXA TÈCNICA:
GIRONA F.C: Mallo; Juanlu Hens (Ion Vélez, 86’), Richy, Migue, David García; Tébar, Luso; Felipe Sanchón, Jandro, Jofre Mateu (Gerard Bordas, 64’); Benja (Acuña, 77’).
HÉRCULES CF: Falcón; Juanra, Pamarot, Cabrera, Peña; Paglialunga; Mario Rosas (Nacho González, 45’), Edu Bedía (Toti, 77’), Pablo Redondo (Sardinero, 45’), Javito; Portillo.
GOLS: Benja: 1-0 (minut 03); Edu Bedía: 1-1 (minut 52).
ÀRBITRE: Ricardo de Burgos Bengoetxea (Comitè Basc). Ha ensenyat targeta groga als locals Richy (47’), David García (81’) i als visitants Redondo (42’), Pamarot (74’) i Bedía (76’).
INCIDÈNCIES: Partit corresponent a la 25ª jornada de la Lliga Adelante de la temporada 2012/2013, disputat a l’Estadi de Montilivi davant 4.007 espectadors.