Set detinguts per tinença de drogues a Figueres, Girona i Santa Coloma de Farners

Els arrestos es van fer entre els dies 1 i 4 de febrer

Els Mossos d'Esquadra han detingut set persones entre l'1 i el 4 de febrer a Figueres, Girona i Santa Coloma de Farners acusades d'un delicte de tinença de drogues. Cinc dels arrestats els van interceptar en un control al quilòmetre 17 de la GI-552 a Arbúcies (Selva). Els agents van veure com els ocupants d'un cotxe llençaven un paquet petit des de l'interior d'un vehicle.

Els policies van comprovar que el paquet contenia set embolcalls de plàstic, presumptament cocaïna. Per aquest motiu, els agents van escorcollar Oalid A. H., Mustapha T., Jamal R., Martial K i Ahmed K, que van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, Girona i Santa Coloma de Farners.

El jutge va decretar llibertat amb càrrecs per a tres dels acusats, excepte per a Martial K i Ahmed K, que ja han ingressat a presó. De fet aquests dos últims ja havien estat detinguts el dia anterior, també per un delicte de tinença de drogues. Els fets van passar el diumenge tres de febrer, quan a un quart de vuit del vespre una patrulla dels mossos va detectar un vehicle que circulava molt lentament al barri de la Marca de l'Ham de Figueres i que no va respectar un senyal de trànsit. Per aquest motiu els policies van aturar el vehicle i van identificar els dos ocupants. Durant l'escorcoll, els agents van veure que portaven quaranta-un grams de cocaïna, dos-cents vint-i-sis grams d'heroïna i cinc-cents setanta-nou grams d'haixix. A més, també se'ls hi van trobar sis-cents quaranta euros en bitllets fraccionats.


D'altra banda, els Mossos també van detenir dues persones per venda de drogues en un domicili de Girona. Els fets van succeir el dissabte 2 de febrer al carrer Nou del teatre del municipi, quan els agents d'investigació de la comissaria de Girona van tenir coneixement que al domicili s'hi podria estar venent droga. Els agents van interceptar dues persones, Sergio MG i Zohra GA, van escorcollar-los i van trobar que portaven cinc embolcalls de pols blanca, presumptament cocaïna, una pastilla vermella, presumptament metanfetamina i quinze dosis de LSD, a més d'uns dos-cents deu euros en bitllets fraccionats.

També va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública Jamal R. Els fets van passar cap a les cinc de la tarda del divendres 1 de febrer a Figueres, quan un agent de la policia local va detectar un turisme circulant en direcció contrària per un dels carrers del centre de la població. El policia va fer indicacions per tal que el turisme s'aturés i va observar que de dins del cotxe sortia un home corrent. L'agent, juntament amb una dotació dels mossos, van seguir a l'home després que llencés a terra un paquet amb una substància marronosa. Quan els agents el van escorcollar, li van trobar a sobre gairebé un quilogram d'haixix i van comprovar que el paquet que havia llençat contenia gairebé dos quilograms de marihuana. Per aquest motiu, els mossos d'esquadra van detenir-lo.