Els activistes culturals i socials Josep Boó i Josep Maria Seguí, premis Tres de Març de Salt

Seguí rebrà el guardó a títol pòstum

Els premis Tres de Març que dona l'Ajuntament de Salt (Gironès) ja tenen guanyadors per a l'edició d'aquest 2022. Excepcionalment, aquest any es reconeixeran dues persones implicades en l'activitat cultural i social del municipi.

Per una banda, el municipi reconeixerà la tasca de Josep Maria Seguí, que va morir el mes de gener. Seguí havia viscut 45 anys a Salt i era nascut a Girona. Al llarg de la seva vida va estar molt vinculat a l'Associació de Donants de Sang, a Càritas de Salt, l'Agrupació de parròquies i amb la Federació Catalana Contra el Càncer.

Per altra banda, el consistori també premiarà Josep Bóo. Es tracta d'una persona que viu a Salt des dels anys 70 i ha col·laborat activament amb diverses entitats culturals i esportives, com ara la comissió de festes, la comissió de Reis, el Club Petanca Salt, el casal de jubilats o l'Associació de Gent Gran les Bernardes de Salt.

L'alcalde del municipi, Jordi Viñas, ha recordat que els dos guardonats han deixat una "emprempta social, cultural i solidària durant dècades". Els guanyadors dels Tres de Març els decideix un jurat presidit per l'alcalde i amb la regidora de Cultura com a vocal, conjuntament amb un representant de cada grup municipal i quatre membres més triats entre els guardonats dels últims deu anys i també els fills predilectes de Salt.