El Girona FC rep un Hércules enratxat

Els de Rubi buscaran retrobar-se amb la victòria (18:00h - Esport 3) i frenar als alicantins

Que Montilivi és un dels camps més complicats de la categoria és quelcom que no ve de nou. El Girona ha aconseguit fer del seu estadi un fortí gairebé inexpugnable, on només han puntuat l'Elx i l'Almeria (ambdós van vèncer per un ajustat 0-1) i el Sabadell, que va treure un punt del seu empat a zero a la primera jornada. Vuit són les victòries dels homes de Rubi a casa, i 22 els gols a favor. Per contra, la porteria de Mallo només ha estat perforada sis vegades en els onze partits a l'estadi, una xifra espectacular que demostra com n'arriba a ser de complicat per a qualsevol equip penetrar la rereguarda blanc-i-vermella. Potencial ofensiu, solidesa al darrere i una gran regularitat són algunes de les fórmules que millor defineixen el balanç dels gironins a casa.

Però els resultats de les últimes sis jornades de lliga no acompanyen: només una victòria i cinc punts de divuit possibles, uns números realment pobres per a un equip que necessita recuperar la seva millor versió i tornar a enfilar el camí de la victòria davant una segona volta que es presenta ajustadíssima fins a final de temporada. Els perseguidors del Girona també han punxat en les darreres setmanes, i per aquest motiu hi ha hagut pocs moviments a la part alta de la taula. Tanmateix, els aspirants a entrar al play-off cada cop són més a prop. El que sí és segur és que com a molt els catalans podran ser tercers al finalitzar la jornada, perquè l'Almeria va apallissar ahir el Sabadell per un contundent 5-1. 

Tébar i el central del filial Carles Mas, les novetats

Montilivi és el millor escenari per tornar a sumar de tres en tres. Rubi compta amb 19 jugadors disponibles en total, d’entre els que hi ha el jove central del filial Carles Mas. Marcos Tébar podrà jugar avui, ja que es troba plenament recuperat de la seva ruptura fibril·lar i es preveu que entri a l’onze blanc-i-vermell. Per altra banda Kitoko és baixa d’última hora per molèsties al genoll dret i s’afegeix així als lesionats Eloi, Toni Moral, Garmendia, Chus Herrero i l’últim fitxatge, Moisés Hurtado, que arrastra petites molèsties i que no ha entrat a la llista de convocats. Sí que ho ha fet l'altra incorporació hivernal, Gerard Bordas, que ja va disputar uns minuts la Ponferrada. 

Un equip en alça

L’Hércules és l’equip que avui pren el repte d’assaltar Montilivi. Els alacantins són antepenúltims a la classificació però arriben en un gran moment de forma: han guanyat els darrers tres partits i estan desplegant un gran joc i a un ritme molt alt. És per això que el tècnic gironí Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’ va destacar ahir que el rival d’aquesta tarda “no està fent un futbol gens d’acord amb la seva classificació”.

Gran part de l’èxit d’aquestes darreres tres jornades es deu a la renovació que ha patit la plantilla en aquest mercat d’hivern. Fins a set cares noves a les ordres de Quique Hernández, que presentarà un onze radicalment diferent al del partit d’anada al Rico Pérez. En aquesta línia, Rubi es va animar a especular les diferències entre l’alineació del xoc de la primera volta i el d’aquesta tarda: “crec que dels que van jugar contra nosaltres a la primera volta només repetiran tres jugadors com a molt: Falcón, Cabrera i Peña. Els altres crec que seran tots diferents”.

Un altre aspecte fonamental de la remuntada que sembla que està emprenent l’Hércules és la gran ratxa golejadora en la que es troba immers el seu home-gol, Javier Portillo, un davanter “que veu porteria amb molta facilitat, que és molt perillós dins l’àrea i en la desmarcada, i que està amb una gran confiança”. Així va descriure Rubi les virtuts de l’ex madridista, tot i que va alabar altres futbolistes com Mario Rosas, Edu Bedía o Redondo, “jugadors amb molta qualitat per dins i que s’associen molt bé entre ells”. El més probable és que tots quatre siguin avui sobre la gespa des de l’inici.

Varies baixes per a Quique Hernández

Són baixa per lesió el lateral David Cortés, habitualment titular, juntament amb Braulio Nóbrega, Pepe Mora, Gilvan Gomes i Sergio Alejandro Díaz. El migcampista Fran Mérida no ha viatjat a terres catalanes per decisió técnica.
 
FITXA TÈCNICA:
GIRONA FC: Mallo; Jose, Migue, Richy, David García; Tébar, Luso; Juanlu Hens, Jandro, Felipe Sanchón; Benja.
HÉRCULES CF: Falcón; Juanra, Pamarot, Cabrera, Peña; Paglialunga; Redondo, Mario Rosas, Edu Badía; Javito i Portillo.
ÀRBITRE: Ricardo De Burgos Bengoetxea  (Comitè Basc)
DIA I HORA: Dissabte, 9 de febrer de 2013, a les 18:00 hores (Esport 3). 
ESTADI: Montilivi