Girona estrena nou web amb els horaris dels serveis de neteja viària

El consistori també ofereix una Bústia d'Avisos i Suggeriments en línia

L'Ajuntament de Girona ha posat en marxa la nova web de Girona+neta, en la qual es pot trobar informació d'interès sobre la neteja pública de la ciutat i el servei de recollida de residus. La principal novetat que incorpora aquest web és la possibilitat de consultar l'horari en què els serveis de neteja passen pels diferents carrers i places i els serveis de recollida de residus buiden els diferents contenidors.

Per primer cop, aquestes informacions, i també dades sobre els residus a la ciutat, la Deixalleria de Girona i els mercats d'ntercanvi,estaran integrades en una sola web. Al web es dóna també un nou impuls a l'ús de la Bústia d'Avisos i Suggeriments. En aquest nou web (www.girona.cat/girona+neta), es pot veure un plànol interactiu que permet buscar el carrer que es vulgui consultar i saber l'horari de recollida dels contenidors o l'horari i el tipus de neteja de la zona.

Amb l'objectiu d'augmentar la informació sobre les tasques que es porten a terme a la ciutat, la nova pàgina web recull també dades sobre la maquinària que fa servir Girona+neta, l'equip humà del qual disposa, el tipus de neteja que fa o el volum de residus que es genera a la ciutat, on van els residus dels gironins i les gironines i la valoració econòmica que suposa la gestió d'aquests residus.

A través d'aquest servei també es poden consultar documents d'interès general de la ciutadania, com per exemple com es poden reduir els residus que genera la societat o quins residus s'han de dipositar en cada contenidor.

Al nou web es dóna també un nou impuls a l'ús de la Bústia d'Avisos i Suggeriments, ja que mitjançant aquestes eines es vol promoure la col·laboració ciutadana per millorar i mantenir neta la ciutat.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat que amb aquesta web es fa "un pas més en la transparència municipal i en l'accessibilitat a la informació del consistori", un aspecte en el qual també ha volgut incidir el primer tinent d'alcalde i regidor de Sostenibilitat i Participació Ciutadana, Jordi Fàbrega.