Xiula, Despit i Doble & Hug Sound se sumen al cartell de la 'Santa Gresca' a l'Ítaca l'Escala

Els dos grups gironins completen la nit del 16 d'abril

El festival Ítaca continua desvetllant part del seu cartell. I ho fa completant el cap de setmana de la 'Santa Gresca', que tindrà lloc a l'Escala per Setmana Santa. Tots els concerts d'aquests dos dies -16 i 17 d'abril- se celebraran a la zona de barraques del municipi, situada a l'aparcament de l'avinguda Francesc Macià.

El dissabte a la nit, Despit i Doble Hug & Sound se sumen al concert ja anunciat de Buhos i La Fúmiga. Els empordanesos presentaran cançons del seu segon disc i oferiran el seu directe trencador, que ja els a portat a escenaris tot Catalunya, el País Basc, França i els Països Baixos. Per la seva banda, Doble Hug & Sound, joves talents de l'escena musical urbana gironina, pujaran a l'escenari de l'Escala amb La Basement Band.

D'aquesta manera, subratlla l'organització de l'Ítaca, "el festival manté l'aposta de promocionar i donar visibilitat a grups emergents quilòmetre zero". La nit del 16 d'abril també portarà a l'Escala temes del nou disc de Buhos i acollirà la presentació del nou treball dels valencians La Fúmiga (un dels grups amb més nominacions als propers Premis Enderrock).

L'endemà, el 17 d'abril, serà el torn del concert familiar de Xiula. El grup hi portarà el seu nou espectacle 'Big Chicken', que al seu torn serveix de carta de presentació de cançons del seu darrer disc 'Descontrol MParental' (on han col·laborat, entre d'altres, Beth, Suu i Clara Peya). A l'Escala, Xiula tampoc oblidarà els seus temes més coneguts com 'Verdura i peix', 'Polls', 'Sucre', 'T'estimo bastant' o 'Estic nerviós'.

Una quinzena d'artistes, ja anunciats

A banda dels concerts de l'Escala, el festival Ítaca ja ha anunciat fins a una quinzena de grups i artistes que hi actuaran en l'edició d'aquest 2022. El 12 de maig, Goran Bregovic passarà per l'Auditori de Girona; i el 28 d'aquell mes, Maria Arnal i Marcel Bagés actuaran a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí (Baix Empordà).

El certamen també ha avançat la majoria de grups de l'Ítaca Sant Joan, que tindrà lloc entre el 23 i 25 de juny. Pujaran dalt l'escenari Oques Grasses, Zoo, Rigoberta Bandini, Ana Tijoux, Suu, Roba Estesa, Cala Vento, La Sra. Tomassa, The Tyets, Habla de mí en presente, Asian Dub Foundation Sound System, Zetak i Serial Killerz.

Les entrades per a tots aquests concerts ja es poden comprar a la web del festival.