Detingut el suposat violador d’una anciana de 95 anys a Figueres

Ha estat localitzat i detingut a Sant Pere Pescador

[ACTUALITZAT 12:30h] Els Mossos d'Esquadra han detingut el suposat autor de l'agressió sexual a una dona de 95 anys la nit del 21 de gener. La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) va obrir una investigació i buscava aquest sospitós. Ahir a la tarda el van localitzar i detenir a Sant Pere Pescador.

Quan el van començar a interrogar, l'home va reconèixer que va entrar per la finestra a casa de la dona. Com que s'estava situava situant al lloc dels fets, els agents van aturar la declaració i el van arrestar. Segons ha avançat 'El sumari', el suposat autor ha reconegut els fets davant la policia. Va la ser la mateixa víctima, que viu sola, qui va avisar els serveis d'emergències activant el medalló de teleassistència.

Un cop els sanitaris van arribar al domicili es van trobar que la dona presentava ferides greus i la van traslladar a l'hospital de Figueres, on la van haver d'intervenir d'urgència.  El detingut està pendent de passar a disposició judicial.

Els fets van tenir poc abans de la mitjanit. La víctima va poder alertar els serveis d'emergències a través del medalló de teleassistència i va explicar als investigadors que un home encaputxat havia entrat al domicili a través de la finestra.

La DIC dels Mossos a Girona va obrir una investigació. Van inspeccionar el pis de la dona buscant empremtes, ADN o indicis que permetessin identificar el sospitós. En paral·lel, van prendre declaració als veïns de l'anciana. La investigació els va posar sobre la pista de l'ara arrestat perquè alguns testimonis el situaven a l'edifici la nit de l'assalt. Alguns veïns també van apuntar cap a altres sospitosos que els Mossos han investigat.

Els Mossos van saber que el sospitós, Omar J. de 31 anys, estava a la zona de L'Escala i Sant Pere Pescador. En aquesta última població el van localitzar ahir a la tarda.

Segons fonts properes al cas, quan li prenien declaració, l'home va explicar que la nit del 21 de gener havia quedat amb una veïna de l'anciana però havia d'accedir al domicili saltant per una terrassa. Segons va explicar als agents, quan ho va fer va veure una finestra entreoberta i va entrar al pis, pensant-ser que era l'altre. Un cop a dins, es va trobar la víctima.

En aquest punt, els Mossos van aturar la declaració perquè s'estava situant al lloc dels fets i el van detenir com a suposat autor d'agressió sexual i violació de domicili. Segons les mateixes fonts, amb assistència d'advocat es va acollir al dret a no declarar.