La Garrotxa penja el cartell de 50% de descompte

Més de 2.700 menús i 600 places hoteleres de la Garrotxa presenten el 'Olotx2, ho viuràs el doble'

Amb la voluntat d'atraure visitants a Olot i a la comarca de la Garrotxa, s'ha programat una campanya que inclourà més de 2.700 menús i més de 600 places hoteleres (hotels, cases rurals, apartaments) a meitat de preu, a banda d'una quinzena d'activitats, que van des de pujar en globus, fer una ruta en trenet o visitar el volcà Montsacopa. Serà el primer cap de setmana de març i comptarà també amb la complicitat del sector del comerç i del gremi de perruquers que oferiran descomptes i promocions. Sota el lema 'Olotx2, ho viuràs el doble', l'Ajuntament confia arribar a nous públics i desestacionalitzar l'època turística. Les reserves es podran fer per Internet a partir del dia 11 de febrer.

La Garrotxa és un bon lloc per visitar durant la tardor per la seva riquesa de colors en zones com la Fageda d'en Jordà però també durant la resta de l'any. Per demostrar-ho, l'Ajuntament d'Olot i Turisme Garrotxa -amb la col·laboració del Patronat de Turisme Costava Brava i altres entitats-, han programat una campanya de promoció que s'anomena 'Olotx2, ho viuràs el doble'.

La promoció compta amb la participació de 40 establiments de la comarca- hotels,apartaments, cases rurals, pensions- que oferiran més de 600 places d'allotjament en diferents modalitats. Nits a meitat de preu, dues nits al preu d'una o dues habitacions al preu d'una sola. Per la seva banda, setze restaurants oferiran més de 2.700 menús a meitat de preu, juntament amb una desena de bars i cafeteries que també faran ofertes de 2x1.

A banda del sector de l'hostaleria, també s'hi ha afegit el Gremi de Perruquers, que faran descomptes i promocions. Per la seva banda, 40 comerços també vendran productes amb l'oferta del 2x1 i el dissabte coincidirà amb la botiga al carrer on un centenar de comerços també faran promocions. Els placers del Mercat també formen part de la campanya i faran tastets i 2x1 durant tot el dissabte.

Una quinzena d'activitats

Els visitants trobaran un programa que inclou una quinzena d'activitats, que van des de rutes amb trenet, bicicleta elèctrica o fins i tot l'oportunitat de pujar dalt d'un globus. Aquesta última activitat serà gratuïta i el globus estarà lligat a l'Escola Pia. Els tres museus celebraran dues jornades de portes obertes amb visites guiades i també es podrà visitar el volcà Montsacopa, per posar algun exemple.

L'objectiu final és aconseguir desestacionalitzar el turisme i promocionar la marca de la Garrotxa. "Serà una campanya de promoció que mantindrà la qualitat en l'oferta, no estarà rebaixada", assenyala el regidor de Promoció de la ciutat, Estanis Vayreda, que recorda que les reserves es podran fer a partir del dia 11 de febrer al web www.olotx2.cat. No descarten ampliar l'oferta en funció de la demanda. També ha explicat que s'incidirà especialment en les xarxes socials com a forma de difusió amb l'organització d'una trobada d'Instagram que acabarà amb un concurs fotogràfic amb un centenar de participants.

Aparcament a meitat de preu

Per posar encara més facilitats, s'ha acordat que els quatre pàrquings de pagament de la ciutat també faran un 2x1 -pagar dues hores al preu d'una- mentre que la zona blava serà gratuïta.

La iniciativa ha comptat amb la complicitat de l'Associació Hostalatge de la Garrotxa, l'Associació de Comerciants, l'Associació de Cases de Turisme Rural i el Gremi de Perruquers d'Olot.