La First Lego League torna a Girona amb el repte d'innovar en el transport

Catorze equips formats per joves d'entre 10 i 16 anys competiran en la fase local

L'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG) tornarà a ser la seu del torneig local en la First Lego League. La fase gironina es farà aquest dissabte i estarà presentada pel youtuber Long Li Xue. La competició es farà entre les vuit del matí fins a pràcticament les tees de la tarda i el públic també la podrà seguir de forma telemàtica.

Aquest any, els joves que competeixin a la First Lego League hauran d'abordar el repte 'CargoConnect'. En ell, els equips hauran de plantejar solucions innovadores per transportar persones i mercaderies a escala mundial. Cada equip haurà de presentar la seva solució imaginativa davant d'un jurat en cinc minuts.

Seguidament, els participants posaran a prova els seus robots que han dissenyat, construït i programat perquè resolguin diverses missions relacionades amb el transport mundial i tindran dos minuts i mig per aconseguir-ho. Per últim, els equips presentaran els seus robots i explicaran tots els processos tècnics que han seguit per construir-lo i programar-lo davant d'un tribunal d'experts.

L'objectiu del torneig és sobretot despertar l'interès i la vocació dels joves per a les professions científiques i tecnològiques. A més, a través de la resolució dels reptes plantejats, els organitzadors intenten que els joves apliquin la ciència i la tecnologia per canviar el model de vida i oferir solucions innovadores.

El torneig local a la Politècnica està organitzat per l’Associació Ingeniera.soy i la Universitat de Girona i s’inclou en el marc d’un programa internacional, amb presència a 110 països i amb la participació de més de mig milió d’estudiants. Hi participaran catorze equips formats per joves d'entre 10 i 16 anys.