Coque Malla, Boney M amb Liz Mitchell i Manel, caps de cartell del Festival Som de Mar

Blaumut, Joan Dausà, Rosario i Sergio Dalma completen la tercera edició del certamen

El director del festival Som de Mar, Carles Gilibets, ha anunciat aquest dimecres el cartell de la tercera edició del festival de Lloret de Mar (Selva) que comptarà amb noms internacionals com Boney M amb Liz Mitchell, conjunts com Coque Malla i Rosario i grups catalans com Manel, Blaumut i Joan Dausà. Gilibets ha defensat que l'esdeveniment vol "créixer" i "posicionar-se" entre els festivals de referència del país i ha admès que la competència "és molt dura".

El Som de Mar arrencarà el 19 d'agost amb la presentació del nou disc dels Manel, continuarà amb Coque Malla el 20, Sergio Dalma el 24 d'agost i acabarà el 27 amb un concert d'un grup internacional encara per anunciar.

Durant la roda de premsa de presentació del cartell, s'ha anunciat la presència de Dàmaris Gelabert amb un concert el 21 d'agost, en un horari que permeti la presència de "tota la família". El 22 d'agost, Blaumut presentarà el darrer treball i repassarà els grans temes.

El 23 d'agost Rosario presentarà el disc ' Te lo digo todo y no te dio na', el 24 d'agost Sergio Dalma mostrarà els seus nous "rimes més alegres", deixant enrere les influències més italianes dels últims treballs.

Un dels plats forts arribarà el 25 d'agost amb l'actuació de Boney M. Feat Liz Mitchell, damunt l'escenari hi haurà una quinzena de músics.

La penúltima actuació que es podrà veure als Jardins de Santa Clotilde serà la de Joan Dausà. El cantautor presentarà el darrer treball. Tancarà el festival el 27 d'agost un artista que s'anunciarà més endavant.

El festival i Lloret de Mar

El director del festival ha celebrat que el certamen es pugui organitzar a la plaça dels Jardins de Santa Clotilde, "un espai que s'obre per primera vegada al públic des de fa 100 anys". De fet, ha distanciat Lloret de Mar de la imatge d'un municipi on només hi ha oci nocturn. Ha recordat l'existència de les cales "més valorades de la Costa Brava".

A la presentació de l'edició del 2022, s'ha fet balanç del festival de 2021 que es va celebrar tot i les restriccions d'aforament per la covid-19. Gilibets ha revelat que hi va haver un 75% d'ocupació al festival amb 4.500 persones. Un 65% del públic va ser de fora de Lloret de Mar.