Instruiran com a delicte els suposats tocaments de Torramadé a l'assessora

En primera instància es van qualificar com una falta de vexacions

La secció tercera de l'Audiència de Girona ha ordenat instruir com a delicte els suposats tocaments que l'expresident de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, hauria fet a l'assessora Minerva Amador durant el sopar d'inici de campanya. Inicialment, el Jutjat d'Instrucció número 2 de Girona, on va anar a parar la causa, va qualificar els fets d'una falta de vexacions. Això suposava anar directament a judici sense que els implicats declaressin abans de la vista. L'advocat d'Amador, Joaquim Bech de Careda, va recórrer la decisió i ara, en una interlocutòria, la magistrada Carme Capdevila ha resolt tractar el cas com un delicte. Torramadé, al seu torn, acusa Amador d'un delicte d'extorsió.

Els suposats tocaments que Torramadé hauria fet a Amador durant el sopar a 'El Teatret' el 8 de novembre li podrien suposar una pena de presó. L'Audiència de Girona ha vist indicis suficients per ordenar al jutjat que instrueixi el cas com a delicte d'abusos sexuals en comptes de considerar-ho una falta. La interlocutòria estima el recurs presentat pel lletrat d'Amador i rebutja les impugnacions que van fer tant el fiscal com l'advocat de Torramadé, Manel Mir.

Instruir el cas com a delicte, a la pràctica, suposa haver de citar els dos implicats i tots els testimonis que van assistir a l'àpat -membres de l'agrupació local de CiU a Salt i l'alcalde de Bescanó, Xavier Soy- perquè expliquin la seva versió davant del jutge. Després de practicar la prova, hi haurà uns escrits d'acusació i el cas arribarà a judici. En una causa per faltes, tot aquest procés és molt més curt perquè l'assumpte va directament a judici.

En paral·lel a aquesta denúncia, el Jutjat d'Instrucció 4 de Girona també instrueixen la que va presentar Jaume Torramadé contra Amador per un suposat delicte d'extorsió. Aquí l'expresident de la Diputació va acusar l'assessora d'exigir-li 50.000 euros a canvi de no denunciar-lo per assetjament sexual.