Girona modernitza la flota de vehicles de TMG

Durant el 2021 l’Ajuntament de Girona va incorporar 11 autobusos nous per al transport públic urbà

Girona ha aconseguit reduir la mitjana d’edat de la flota d’ús habitual dels vehicles de Transports Metropolitans del Gironès (TMG) dels 9 als 6 anys al llarg del 2021. Es tracta d’una bona notícia, ja que la vida útil d’un vehicle de transport col·lectiu és habitualment d’uns 17 anys, de manera que amb aquesta renovació la ciutat assegura poder oferir un servei més còmode, modern i amb vehicles de combustible més net durant més temps.

Per fer-ho possible, el passat 2021 l’Ajuntament de Girona va incorporar 11 autobusos nous per al transport públic urbà, 7 de gas natural i 4 de gasoil. En el darrer cas, el consistori es va decidir per aquest combustible ja que els busos són d’una mida poc habitual, per la qual cosa l’oferta de vehicles de gas natural és reduïda. L’adquisició dels busos va suposar un cost total de 3.121.316 d’euros (IVA inclòs).

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va visitar la setmana passada les darreres adquisicions juntament amb la regidora de Mobilitat i Via Pública del consistori, Marta Sureda. “Amb els tres últims busos que hem rebut ampliem fins a onze el total de vehicles nous incorporats en l’últim any, en el que és la renovació de la flota més important que hem fet fins ara. Gràcies a aquests busos, més enllà de les evidents millores ambientals, d’adaptabilitat i de confort, donem també una imatge de modernització i de seguretat de cara a l’usuari. Volem recuperar el nombre de persones viatgeres i les xifres positives anteriors a la pandèmia, per això hem fet aquesta inversió tant destacada per tenir nous busos, deixant clar i amb fets que creiem en el transport públic”, ha explicat Sureda.

Actualment, Girona compta amb un total de 34 autobusos urbans, 25 dels quals funcionen en hora punta. Tots els vehicles de la flota estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, i 10 funcionen amb gas natural. De cara als propers anys, la intenció del consistori és comprar-ne dos més, en aquest cas d’energia elèctrica.