Estabilitzat l'incendi de Peralada que ja ha cremat 31 hectàrees de vegetació

Hi treballen 24 vehicles d'aigua i 21 de comandament

[ACTUALITZAT 14h] L'incendi de vegetació i forestal de Peralada (Alt Empordà) ha entrat de nou en fase d'estabilització després que a mig matí es tornés a a descontrolar degut a la forta tramuntana que bufa al territori. De moment segons estima el cos d'Agents Rurals, ja s'han cremat 31 hectàrees de superfície repartides amb 27 a Peralada i la resta a Cabanes i Figueres. Hi treballen un total de 45 dotacions dels Bombers de la Generalitat (24 vehicles d'aigua i 21 de comandament).

A causa de la força de la tramuntana, no hi poden operar els mitjans aeris; ni els helicòpters ni els avions de vigilància i atac. El vent ha generat força focus secundaris al voltant del front principal de foc. Per exemple, en un d’aquests focus ha cremat una superfície de xiprers i en d’altres, un femer i una pila de fusta. N’hi ha d’altres, tots ells inconnexos. Aquesta dispersió obliga a repartir els mitjans de Bombers en tota la zona. I la possibilitat que amb la tramuntana es generin encara més focus en qualsevol lloc, dificulta l’estratègia de l’extinció.

Protecció Civil ha posat en prealerta el Pla d’Incendis Forestals de Catalunya, Infocat. El Servei Català de Trànsit informa que la carretera N-260 està tallada entre els quilòmetres 32 i 35,5. S’estan fent desviaments per la GIP-6042 i C-252. També es manté el tall de la línia fèrria en els trams que transcorren a tocar de l’incendi i que afecten les línies RG1 i R11. Renfe ha gestionat un servei alternatiu de la línia per carretera.