Comença l'enderroc del peatge de Girona sud

Abans de l'estiu han d'haver desaparegut tots

El desmantellament dels peatges de l'autopista AP-7 segueix des que es va iniciar a principis de novembre i ara ha tocat el torn als de la ronda de Girona. Just la setmana passada, les màquines començaven a tirar a terra les cabines i les barreres que hi havia a l’accés de Fornells de la Selva i ahir mateix li va tocar el torn al peatge de Girona sud.

Les grues van començar ahir al matí el peatge situat al llindar amb el municipi de Salt i que s'ha convertit darrerament en un coll d'ampolla on es produeixen importants retencions durant les hores punta. De fet, gestionar el flux de vehicles en aquest punt és un dels reptes que la Cambra de Comerç de Girona ja va preveure un cop eliminats els peatges.

El govern espanyol preveu seguir enderrocant els peatges de nord a sud de la demarcació de Girona. De tota manera, el subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, assegurava mesos enrere que en alguns accessos caldrà fer adaptacions per garantir que els conductors redueixen la velocitat al sortir de l'autopista sense suposar cap risc.