Calonge i Sant Antoni ajorna les rues de Carnaval a l'abril arran de la pandèmia

Se suma a la decisió que ja van prendre Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro

Les colles de Carnaval i l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) han decidit ajornar les rues de carnestoltes a l'abril arran de la pandèmia. En un comunicat, asseguren que la decisió s'ha pres tenint en compte la xifra de contagis actual per la variant òmicron, i "la dificultat de poder garantir les mesures de seguretat" durant les desfilades.

Ara, Sant Antoni celebrarà la rua el diumenge 3 d'abril, i Calonge la setmana següent, el 10 d'abril. Ara fa dos anys, el Carnaval de Sant Antoni va aplegar més de trenta colles, amb 2.000 persones participant a les comparses. En el cas de Calonge, aquesta xifra va pujar a cinquanta colles i 3.000 participants. D'altra banda, les escoles mantindran les activitats previstes aquest febrer.

Els representants de les colles i l'Ajuntament han decidit ajornar les rues de Calonge i Sant Antoni. "La decisió s'ha pres tenint en compte la situació actual de la pandèmia i la dificultat de poder garantir les mesures de seguretat en una activitat com la rua", asseguren en un comunicat.

A Sant Antoni, la desfilada estava prevista pel diumenge 27 de febrer; i a Calonge, per al 6 de març. Ara, les rues s'endarrereixen als dies 3 i 10 d'abril, respectivament. D'aquesta manera, el municipi se suma també a la decisió que ja van prendre Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina, que també van posposar el carnestoltes a l'abril.

El 2019, a la rua de Carnaval de Calonge hi van participar una cinquantena de colles i 3.000 persones. En el cas de la de Sant Antoni, la desfilada de carrosses i comparses va aplegar més de 30 colles i uns 2.000 participants.

D'altra banda, segons informa l'Ajuntament, les escoles mantindran les activitats que tenien previstes per aquest febrer. Sempre tenint en compte la normativa sanitària vigent.