El TSJC rep l'informe de l'Audiència Nacional sobre Xavier Crespo

Petrov manté davant del jutge que va pagar viatges, espectacles i menjars de luxe a Crespo

Segons ha informat el TSJC a través d'un comunicat, un cop estudiada tota la documentació, si es considera que es donen els requisits necessaris, es dictaria una resolució per tal d'admetre la competència del TSJC i es consideraria l'aforat com a imputat en la causa per començar amb la seva instrucció.

A partir d'aquest moment, el magistrat instructor de la causa citaria l'imputat a declarar, acompanyat del seu advocat, per tal d'escoltar-lo i ordenaria la pràctica de diligències que consideri oportunes per avançar en la seva instrucció.

Petrov es ratifica davant el jutge

El suposat cap de la màfia russa de Lloret de Mar, Andrei Petrov, ha mantingut aquest dimecres que va pagar dos viatges a Rússia, menjars i espectacles de luxe i un rellotge valorat en 3.000 euros a l'exalcalde de la localitat, Xavier Crespo, durant la seva segona declaració davant del jutge Eloy Velasco. Segons fonts de l'Audiència Nacional, Petrov també ha admès que va rebre la llicència per a la construcció del centre comercial Braus i que el consistori li va rebaixar l'impost per la concessió d'aquesta llicència, un extrem que ha defensat ja que està subjecte a la legalitat, en considerar-lo subjecte a la condició d'interès general de l'obra.

Aquesta era la segona vegada que Andrei Petrov compareixia davant el jutge de l'Audiència Nacional encarregat del cas Clotilde, Eloy Velasco. El magistrat l'ha tornat a cridar a declarar Petrov per contrastar les compareixences de la resta d'imputats i ampliar alguns extrems de la declaració que va fer el passat 28 de gener. Andrei Petrov continua empresonat i imputat pels delictes de pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals al sí d'organització criminal, falsedat documental i suborn.

L'operació Clotilde es va saldar amb 13 imputats, tres dels quals estan a presó. Són Petrov, el seu cunyat Constantin Mischanin i l'arquitecta de Petrov, Pilar Gimeno. El jutge ha deixat en llibertat amb càrrecs la resta dels imputats, que són el primer tinent d'alcalde de Lloret, Josep Valls, el pare de Petrov, Baris, el president del Club d'Hoquei Lloret, Joan Perarnau, la germana de Gimeno, Teresa, i la secretària de Petrov, Jossica Holgin. Divendres passat el magistrat va prendre declaració als últims cinc imputats, que també estan en llibertat en càrrecs. Són dos contables externs, dos ciutadans ucranians i un de rus.

El jutge va enviar ahir per tercera vegada la Guàrdia Civil a l'ajuntament de Lloret per recollir més documentació en relació al cas Clotilde. La investigació està establint connexions entre la trama i l'ajuntament, sobretot durant els mandats de Xavier Crespo.

Precisament aquest dimarts es va fer públic el contingut de la documentació raonada que Velasco ha enviat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per demanar la imputació de Crespo. Al document, Velasco apunta que Crespo hauria pressionat Petrov perquè patrocinés els equips de futbol i hockey de la localitat a canvi de facilitar la llicència per construir un complex comercial a l'antiga plaça de braus de Lloret.