Fernández: 'El PSC està inequívocament a favor del dret a decidir'

El primer secretari admet que el partit ha perdut militants a les comarques gironines i que el partit viu un període de "turbulències"

Juli Fernández ha assegurat que lamenta que Thió i Plana hagin deixat els seus càrrec dins el PSC perquè són persones "molt vàlides" i que podien ajudar a reconstruir el projecte socialista a les comarques gironins. El primer secretari ha admès que el partit viu uns moments convulsos amb discrepàncies internes però ha assegurat que "hi ha espai per a totes les sensibilitats, també les de caire més nacional".

En la mateixa línia del que va dir Pere Navarro, Juli Fernández creu que el que ha fet dimitir els dos dirigents és principalment un "problema de comunicació intern" perquè no és real que el PSC no estigui a favor del dret a decidir. "És una qüestió de sensibilitats però el PSC està inequívocament a favor del dret a decidir amb una consulta o referèndum dins el marc de la legalitat", ha recordat Fernández.

"Entenc que en algun moment no se sentissin còmodes però mai hi ha hagut tant debat dins la federació de les comarques gironines com ara", ha assegurat el primer secretari que recorda que tant Thió com Plana continuen essent militants i espera que contribueixin a crear un projecte "d'integració" en el qual tots els socialistes es puguin sentir còmodes.

El PSC vol girar full ràpidament a aquesta etapa de discrepàncies internes i Fernández ja ha convocat una executiva i un consell extraordinaris per a la setmana vinent per suplir les dues baixes en l'organigrama del PSC. "Ja tinc els noms clars i em decantaré per gent que pugui dedicar temps al partit", ha explicat Fernández que encara no ha volgut avançar noms. Així, la intenció és tenir el dia 16 la direcció del partit a Girona de nou complerta.

Pel que fa a la continuïtat de Plana en els seus càrrecs com a regidora a l'Ajuntament de Girona i com a consellera comarcal al Gironès, Fernández ha assegurat que respectarà la decisió que prengui l'agrupació local. "Jo no l'aniré a pressionar perquè ho deixi, que decideixi cada grup", ha concretat.

Menys militants, però no una sagnia

El PSC no viu el seu millor moment, tampoc a les comarques gironines. Fernández ha recordat que tradicionalment dins el socialisme sempre ha estat Girona acompanyat de Lleida qui ha aportat el punt de vista més nacional, i augura que continuarà essent així. Tot i això, vol buscar un full de ruta comú que integri totes les sensibilitats.

Fernández ha admès que han perdut militants i que des de febrer de l'any passat han rebut 73 baixes. El primer secretari ha concretat, però, que no hi ha una sagnia "com a vegades es vol fer creure" perquè al costat de les baixes també hi ha hagut militants nous. De fet, en aquest mateix període 32 persones s'han inscrit a les files del PSC. "Fa un balanç negatiu, però no tant", ha conclòs Fernández. A la demarcació, el PSC té 1.073 militants.