Veïns de Figueres protesten contra la instal·lació d'una antena de telefonia mòbil a l'Olivar Gran

El desplegament de telefonia va ser aprovat el 2015 per CiU

Més de mig centenar de veïns van protagonitzar ahir una protesta contra la instal·lació d’una antena de telefonia mòbil al barri de l’Olivar Gran de Figueres (Alt Empordà) en un solar on està previst edificar més endavant el nou pavelló d'esports.

Els veïns van clamar contra l’alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, a qui van reclamar la seva dimissió. Amb tot, duien diverses pancartes que resaven: “Antena, sí; pavelló, no: indignant, Agnès Lladó” i també “No a l’antena 5G”.

Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Figueres, Xavier Amiel, va voler respondre ahir a les acusacions que va fer abans-d’ahir el portaveu de Junts per Figueres, Jordi Masquef, en què acusava el govern d’amagar informació als veïns de l’Olivar Gran per la instal·lació de l'antena.

Assegura que l’Ajuntament “no té competències en la ubicació de les antenes que decideixen les operadores”. Assegura que hi ha un pla de desplegament aprovat el 2015, amb Convergència i Unió al govern, quan Masquef n’era regidor, en què es considera apte el lloc on es vol situar l’antena”. “L’Ajuntament té l’obligació de donar la llicència d’instal·lació, i així es va fer.”