Un centenar d’alumnes de Navata participen en l’alliberament d’un xoriguer al pati de l’escola

L’au prové del Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà

Els alumnes de l’escola de Navata (Alt Empordà) han participat aquest dijous en l’alliberament d’un xoriguer comú (Falco tinnunculus) des del pati de l’escola, en el marc de les activitats pedagògiques que organitza el Consorci Salines Bassegoda a les escoles dels municipis que el formen.

Gairebé un centenar d’alumnes -93- de l’escola Joaquim Vallmajó de Navata ha assistit a l’alliberament d’una femella de xoriguer comú i a les explicacions dels agents del Cos d’Agents Rurals sobre la feina que desenvolupen a la natura, les espècies de fauna dels hàbitats propers i, concretament, les aus rapinyaires. Els alumnes han pogut conèixer també el paper dels Centres de Fauna a través del xoriguer alliberat, ferit al mes de desembre per un fort impacte, i totalment recuperat abans del seu alliberament.

Aquesta activitat s’emmarca en les activitats pedagògiques que organitza el Consorci Salines Bassegoda a les escoles amb la col·laboració del Centre de Fauna dels Aiguamolls -del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural-, i del Cos d’Agents Rurals del Departament d’Interior. Al llarg d’aquest curs, el Consorci ha organitzat quatre alliberaments a les escoles de Llers, Agullana, Cistella i Boadella. Per ara, hi han participat uns 170 alumnes, de 5 centres escolars.

El Consorci Salines Bassegoda

El Consorci Salines Bassegoda és una entitat pública de 17 municipis de l’Alt Empordà que treballa per la preservació i la revalorització de l’economia, el paisatge, la cultura i la natura del territori que l’integra, al nord dels grans eixos d’infraestructures de la comarca.

Formen el Consorci els municipis d’Albanyà, Agullana, Avinyonet de Puigventós, Biure, Boadella i Les Escaules, Cabanelles, Cistella, Darnius, La Vajol, Lladó, Llers, Maçanet de Cabrenys, Navata, Pont de Molins, Sant Llorenç de la Muga, Terrades i Vilanant.