Enxampen un home amb una metralladora amagada en una bodega soterrada a Cassà de la Selva

El detingut té diversos antecedents

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 27 de gener a Cassà de la Selva (Gironès), un home de 59 anys, com a presumpte autor d’un delicte de tinença d’armes i explosius.

La tarda del dijous 27 de gener els mossos van rebre l’alerta d’adreçar-se fins una casa situada a la rambla Onze de Setembre de la població de Cassà de la Selva, ja que s’havia produït una discussió entre dos homes.

Quan els agents van arribar al lloc dels fets, i després d’intervenir en aquesta disputa, van saber que el propietari de la casa podria tenir amagada una arma de guerra, una metralladora. Tot i que el propietari negava la tinença de cap arma, els agents, juntament amb efectius de la Policia Local de Cassà de la Selva, van entrar a la casa amb l’objectiu de buscar aquesta metralladora.

Els mossos van trobar l’arma, un metralladora d’infanteria ‘MG’ antiga, però que podria funcionar, i el seu trípode, oculta dins el garatge de la casa.

La metralladora que van localitzar, usada segons diferents models, aproximadament entre els anys 1930 i 1945, per tant dins el període de la Guerra Civil Espanyola i la Segona Guerra Mundial, estava oculta en una bodega soterrada pels fonaments de la casa.

L’arma estava embolicada amb una manta sota un safareig de ciment juntament amb el trípode, aquest embolcallat amb un llençol. El detingut, amb diversos antecedents, passarà properament a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.