Clou a Blanes el cicle de xerrades sobre la violència de gènere organitzades per ERC

El psicòleg Joan Roa va tractar la violència vicària

La xerrada Violència vicària, a càrrec del psicòleg Joan Roa, ha tancat a Blanes el cicle de conferències sobre la violència de gènere que ha organitzat la Federació comarcal d’ERC de la Selva al llarg d’aquesta tardor. En total s’han celebrat cinc conferències a diferents municipis.

La secretaria d’Igualtat i Feminismes de la federació comarcal ha organitzat des de l’octubre cinc xerrades enfocades a tractar la qüestió de la violència de gènere des de diferents punts de vista amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania.

“Davant l’augment de casos de violència de gènere vam creure que era important fer aquest estil de debats, taules rodones i ponències per conscienciar a la ciutadania de la comarca. El nostre objectiu era escollir els temes i parlar-ne amb els experts per donar-nos eines com a societat” ha assegurat la secretària comarcal d’Igualtat i Feminismes, Emma Puigví.

En total han estat cinc conferències repartides a diversos municipis de la comarca de la Selva que han comptat amb la presència de personalitats expertes en la qüestió.

A l’octubre, l’escriptora i actual diputada del Parlament de Catalunya, Jenn Díaz, va analitzar a Lloret de Mar el disc El mal querer de la cantant Rosalía, en el qual es parla d’un cas de violència de gènere.

Al desembre a Sant Hilari Sacalm, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí, va reflexionar envers la incidència que ha tingut la covid-19 en la violència de gènere. També a Arbúcies, la secretaria d’Igualtats del Departament d’Igualtat i Feminismes, Mireia Mata, va parlar sobre les agressions que pateixen les dones. A Caldes de Malavella la diputada al Parlament, Ana Balsera, va tractar la qüestió des d’un punt de vista jurídic amb l’anàlisi de les normatives relacionades amb la violència de gènere.

Finalment, Blanes va acollir ahir al vespre l’última de les xerrades del cicle. En aquest cas es va tractar un tipus concret de violència de gènere: la que s’exerceix sobre els fills per produir dolor a les mares.

Des de la Federació comarcal d’Esquerra Republicana asseguren que les conferències han tingut una bona rebuda i ja treballen amb l’objectiu de tirar endavant nous cicles. “La valoració que en fem és molt positiva i estem organitzant noves xerrades d’altres temàtiques feministes” ha conclòs Puigví.