La Fageda obre l'Escola de Noves Oportunitats de la Garrotxa per a joves que estan fora del sistema educatiu

En una fase inicial, atendrà 80 nois i noies

La Fageda Fundació engega NOIMA, l'Escola de Noves Oportunitat de la Garrotxa per atendre joves que estan en risc d'abandonament prematur del sistema educatiu. El projecte neix en col·laboració amb l'Ajuntament d'Olot per donar resposta a un dels reptes detectats: un nombre alt de joves de la comarca estan fora del sistema.

De fet, segons un estudi, a la comarca hi ha un 16% d'abandonament escolar abans d'acabar els estudis obligatoris i un 12,3% d'atur entre joves de 20 a 24 anys. Per això, l'escola generarà nous entorns d'aprenentatge i sinergies entre projectes del territori que permetran fer front a aquestes realitats. En una primera fase, el centre atendrà uns 80 nois i noies.

El repte del projecte és aconseguir que els joves recuperin les ganes d'aprendre. En aquest sentit, es desenvolupa un model centrat en aquest col·lectiu, que ja s'ha implantat amb èxit en altres territoris, i que ofereix un acompanyament "intensiu i integral" personalitzat segones les necessitats.

Durant la fase inicial, NOIMA atendrà 80 joves en quatre àmbits: projecte d'alfabetització i d'arrelament al territori; prevenció a l’abandonament prematur del sistema educatiu, activació sociolaboral per a joves sense recurs formatiu i processos d'acompanyament, orientació i desenvolupament competencial.

El seu director, Lluís Mas, assegura que, en aquesta fase inicial, el projecte vol "generar un espai on els joves trobin el suport i l'acompanyament necessari per desenvolupar el seu potencial a partir d'una oferta formativa de qualitat, acollidora i personalitzada per a garantir la igualtat d'oportunitats per a tots i totes".

Al convent de la Divina Providència

L'Escola de Noves Oportunitats de la Garrotxa ha començat l'activitat a un local del carrer Proa d'Olot, a l'espera que acabin les obres de rehabilitació de l'antic convent de la Divina Providència.

L'Ajuntament d'Olot ha aprovat cedir a 35 anys l'antic convent a la Fageda Fundació i un cop acabat el període, traspassar-li la titularitat a canvi que l'entitat es faci càrrec de les obres de rehabilitació valorades en prop de 2 MEUR. Aquestes obres han de permetre que l'espai pugui tornar a tenir usos i en garanteixi un ús social i sense ànim de lucre durant tota la cessió.