Detingut el conductor del camió cremat a l'AP-7 per abandonar el vehicle i circular begut

Multiplicava per set la taxa màxima permesa

Mossos d’Esquadra han detingut aquesta matinada, a Sant Gregori (Gironès), el conductor d’un camió de 44 anys, com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària: per conduir amb una taxa d’alcohol penalment punible i originar un greu risc de la circulació per la resta d’usuaris.

Els fets van iniciar-se ahir, prop de les onze de la nit, quan els mossos del sector de Girona van rebre l’avís d’adreçar-se fins el punt quilomètric 59.5 en sentit sud de l’AP-7, just després de la sortida 6B, ja que un testimoni havia vist com un camioner realitzava sacsejades mentre conduïa.

Mentre s’hi adreçaven van ser informats que a l’esmentat camió, que transportava sabó i roba, li sortien guspires d’una roda. En arribar al lloc, els agents ja van veure el camió aturat amb la tractora cremant-se amb gran virulència. De seguida el foc es va estendre al semiremolc.

Després de realitzar les tasques de protecció de la via s’ha facilitat el desviament de la circulació a través de la sortida 6B i l’entrada de la mateixa per retornar els vehicles per l’AP-7 sud. 

Quan els bombers han apagat el foc, els mossos han comprovat que no hi havia ningú dins la cabina. Finalment, i efectuant recerca per la zona, han trobat el conductor estirat a terra a uns vint metres del vehicle, en un turó situat al marge dret de l’autopista, amagat entre uns matolls.

Els mossos han observat que presentava signes evidents d’anar sota l’alta influència de begudes alcohòliques, motiu pel qual se li han fet les proves de detecció. Després de fer-li les proves, el camioner ha donat un resultat positiu d’1,12 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat.

Els mossos l’han detingut per conduir amb una taxa superior als 0.15 mg/l, més de set vegades la taxa permesa, i per originar un greu risc per la circulació, donat que es tracta d’una via ràpida on la velocitat permesa és fins a 120 km/h i per posar en greu risc a la resta d’usuaris de la via per no alertar l’avaria i l’incendi i evitar greus conseqüències.

Entrada la matinada s’han pogut restablir només dos carrils, i dos més resten tancats per efectuar els treballs de retirada del vehicle, de tot el combustible, així com per poder refer l’asfalt de la via afectada.

El detingut, a qui no li consten antecedents, passarà properament a declarar davant l’autoritat judicial competent de Girona.