Ripoll insta l'Estat i la Generalitat a esbrinar la vinculació entre el CNI i la cèl·lula del 17-A

El ple també demana que el Congrés creï una comissió d'investigació

El ple de l'Ajuntament de Ripoll ha aprovat una moció per instar als governs de l'Estat i la Generalitat que efectuïn, en l'àmbit de les seves competències, "totes les accions necessàries que permetin esbrinar la veritat de la presumpta vinculació entre el CNI i els membres de la cèl·lula terrorista del 17-A".

La moció ve motivada per les declaracions de l'excomissari, José Manuel Villarejo, en seu judicial en què va assegurar que el CNI volia donar un "petit ensurt a Catalunya" amb l'imam de Ripoll. La moció s'ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern (Junts per Ripoll), ERC i Alternativa per Ripoll-CUP, mentre que el PSC i la regidora no adscrita Sílvia Orriols s'han abstingut.

A banda de la petició a l'Estat i la Generalitat, la moció també demana al CNI un informe sobre les accions que es van duu a terme en relació a Abdelbaki es Satty i qualsevol dels membres de la cèl·lula terrorista. Al mateix temps, sol·licita als grups polítics amb representació al Congrés que creïn una comissió d'investigació per poder esbrinar "la veritat sobre la relació entre els serveis secrets estatals, es estructures i organismes de l'Estat i els integrants de la cèl·lula terrorista".

La moció aprovada també insta, en el supòsit d'acreditar-se una vinculació d'organismes estatals amb la cèl·lula terrorista, a iniciar les accions judicials que corresponguin "en defensa dels interessos generals" i a personar-se en tots els processos judicials que se'n puguin derivar.