Un estudi situa la covid-19 com a tercera causa de mort a l'Alt Empordà el 2020

INDIKA també apunta a una davallada de l'ocupació turística de gairebé 20 punts

Un informe de l'observatori INDIKA de la Fundació Salut Empordà situa la covid-19 com a tercera causa de mortalitat a l'Alt Empordà durant el 2020. En concret, el 2020 el 31% de les defuncions registrades a la Fundació Salut Empordà van estar vinculades a algun tipus de càncer.

La segona causa amb un registre de mortalitat més elevat va ser la de les malalties del sistema circulatori (16%), seguida de la mortalitat associada al coronavirus, en un 13% dels casos. Si s'analitza la mortalitat per sexe també es manté aquest ordre de causes, tant en homes com en dones, tot i que s'hi observen certes diferències.

El càncer és la causa del 36 % de morts en homes i el 25 % en dones; les malalties del sistema circulatori representen el 14% de les morts en homes i el 19 % en dones, i la covid-19 és la causa del 12 % de les morts en homes i del 14 % en dones. No consta, en canvi, mortalitat infantil i només es van registrar cinc morts en menors de 40 anys.

Es tracta de la segona edició de l'informe anual d'indicadors clau a la comarca i apunta també a una davallada de l'activitat turística. En concret, detalla que el grau d'ocupació d'habitacions a la comarca va ser del 56,3% l'any 2019 mentre que al 2020 es va reduir fins al 37,3%.

El projecte de l'observatori INDIKA compta amb la col•laboració de la Universitat de Girona a través del Grup de Recerca en Econometria i Salut (GRECS), l'Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, a banda del suport del Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER en el marc del projecte "Girona, regió saludable" (Projecte Europeu de Col•laboració Territorial, PECT), en el qual també hi participen la Diputació de Girona, el Dipsalut i l'IdIbGi.