L'Escala cobrirà el 42% de l'energia dels edificis municipals amb plaques solars

El consistori atén 60 peticions de veïns que volen instal·lar plantes d'energia solar a casa

L'Ajuntament de l'Escala (Alt Empordà) produirà el 42% del consum energètic que tenen tots els edificis municipals amb dues instal·lacions fotovoltaiques. Es tracta de dues plantes de 100 kw cada una d'elles que representaran una inversió de 160.000 euros. Es preveu que a principis de febrer les comencin a instal·lar i a partir de la primavera ja entrin en funcionament.

Les dues instal·lacions es posaran a la coberta del pavelló municipal i a la de la plaça de Catalunya. L'alcalde del municipi, Víctor Puga, recorda que aquesta inversió implicarà "un important estalvi de despesa energètica". A més, el consistori preveu incloure el projecte dins dels fons Next Generation.

Per altra banda, el consistori també està incentivant la instal·lació de plaques fotovoltaiques entre els veïns de l'Escala. De moment, l'ajuntament subvenciona amb un 50% l'Impost de Béns Immobles (IBI) durant cinc anys per tots els propietaris que posin plaques solars a casa. Aquesta mesura ha triplicat el nombre de peticions de persones que volen posar instal·lacions fotovoltaiques respecte l'any passat i durant el 2021 s'han gestionat 60 peticions.