El Baix Empordà considera un ''error'' la proposta d'absorció llançada per Turisme Empordà

L'ens recorda que a la comarca la coordinació turística funciona a través de la Comissió Turística

El Consell Comarcal del Baix Empordà lamenta i rebutja de ple la voluntat expressada per part de l'entitat turística de l'Alt Empordà d'estendre's al Baix Empordà. El Consell recorda que la gestió turística del Baix Empordà funciona a través de la Comissió Turística del Baix Empordà, que té tres branques: la comissió política (formada pels ajuntaments de la comarca), la tècnica (tècnics de turisme de la comarca) i la dels agents privats (entitats i associacions de l'àmbit privat).

Aquest model és diferent al model de l'Alt, i són dos models que un futur poden coincidir, però és evident que ara no és el moment perquè queda molt camí per recórrer, s'han de parlar de moltes coses, queda molta feina per fer i fa molt poc que ambdues comarques han començat a col·laborar. Les coses precipitades o imposades acostumen a acabar malament.

El Consell recorda que la marca 'Empordà' està registrada pels dos consells comarcals i és en aquest àmbit que el Baix Empordà vol continuar col·laborant, ja que s'ha vist els dos darrers anys que ha estat un model profitós per a tothom, amb la difusió conjunta de l'Empordà com a destí. "Som els dos consells els que coordinem conjuntament el desplegament de la marca, les seves campanyes de promoció, la creació de producte i els que estem tramitant el reglament d'ús de la marca. Conjuntament amb altres actors del territori, evidentment, però amb un lideratge clar a nivell comarcal", assenyalen.

El vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, considera que "Alt Empordà Turisme s'ha precipitat anunciant als mitjans una proposta amb què ells ja sabíen que no hi estàvem d'acord, així no es fan les coses entre socis que hauríem de treballar lleialment".

Dilmé afegeix que "les coses les han fet com si s'estigués plantejant una absorció, no una col·laboració, ja que no hi ha hagut diàleg previ i s'ha optat pels fets consumats. Potser estem equivocats, però és la impressió que ens dona a nosaltres. I és un error greu, més encara havent-hi ajuntaments de l'Alt Empordà que formen part d'aquest ens turístic. El que ens calen són institucions i col·lectius que vulguin treballar conjuntament amb nosaltres per l'Empordà i la seva gent, sempre des de la confiança mútua i la lleialtat institucional, sense imposicions de cap tipus".

En aquest sentit, el conseller afegeix que "no sé què dirien des de l'Alt Empordà si des del Baix haguéssim decidit obrir la nostra comissió turística als ajuntaments i privats de l'Alt i se n'haguessin assabentat per la premsa... A banda que, ja posats a dir, enlloc està escrit que el seu model de coordinació turística comarcal sigui millor que el nostre o que sigui el seu el que hàgim de compartir les dues comarques, en tot cas n'hauríem de parlar abans, no?"

Finalment, Dilmé considera que tot plegat no té per què afectar la marca i el seu desplegament perquè és interès comú de tots continuar pel camí que s'ha iniciat fa tot just dos anys. En tot cas, les diferències han de servir per reforçar els posicionaments de cadascú per, a partir d'aquí, poder treballar més i millor.