Geis, sobre Villarejo: ''Hem d'exigir les màximes responsabilitats polítiques, judicials i policials''

La consellera de Recerca i Universitats acusa l'Estat de "corrupte"

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha assegurat aquest dimarts al vespre des de Ripoll que "com a Govern hem d'exigir les màximes responsabilitats polítiques, judicials i policials" davant de les declaracions de Villarejo sobre els atemptats del 17-A. "Les afirmacions de Villarejo interpel·len a tots els demòcrates, siguin independentistes o no, perquè interpel·len el model d'Estat, que és corrupte i està lluny de garantir els drets i llibertats", ha dit.

La consellera ha afegit que les paraules de l'excomissari "són greus perquè fan trontollar un dels pilars d'un Estat, que és la seguretat". Geis ha volgut acompanyar l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, que ha exigit que es faci una comissió d'investigació al Congrés.

La consellera Geis ha volgut ser aquest dimarts a Ripoll per "donar suport a l'alcalde i la ciutadania" després de les declaracions que ha fet l'excomissari Villarejo en què ha dit que els atemptats van ser un "error greu" del CNI que volia donar "un petit ensurt a Catalunya". Geis ha dit que cal exigir "responsabilitats polítiques, judicials i policials d'aquest model d'Estat corrupte i que no forma part dels estàndards de mínima qualitat democràtica que com a país sí que volem assolir".

Alhora, la consellera ha exigit "màxima transparència i claredat a Madrid", ja que titlla les afirmacions de Villarejo de "molt greus perquè fan trontollar un dels pilars d'un Estat que és la seguretat". "La seguretat és un pilar bàsic en un Estat democràtic i de dret", ha reblat Geis, que ha dit que com a Govern han de ser "molt exigents perquè la societat també ens ho demana".

De la seva banda, l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha lamentat que les declaracions de Villarejo "tornen a sacsejar la societat i a posar en entredit la qualitat democràtica de l'estat espanyol". Munell ha afegit que "ens torna a obrir un dol que encara no s'ha pogut tancar perquè la veritat no s'ha acabat sabent mai". En aquest sentit, el batlle ha exigit que s'obri una comissió d'investigació al Congrés que permeti "fer aflorar la veritat". Per ell, "la veritat és el millor honor que podem atorgar a les famílies i a les víctimes de l'atemptat".