Fira de Girona rep 18.120 visitants en el retorn de la Pista de Gel

Ha rebut un 5% més d’assistents que l’última edició celebrada el 2019

La Pista de Gel de la Fira de Girona ha comptat, en la 15a edició, amb 18.120 visitants després d’estar oberta des del 23 de desembre fins ahir, 9 de gener. L’activitat, que no es va poder celebrar fa un any per la pandèmia, ha rebut un 5% més de visitants que l’edició del 2019-20 (17.500).

Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, explica que “estem molt satisfets per l’èxit de participació i assistència i per haver-nos adaptat a última hora a les restriccions del Procicat”. Dos dies abans de l’oberta, es va reduir l’aforament al 50%: “Tot i la dificultat afegida, penso que hem estat a l’alçada i els visitants han estat pacients. La Pista de Gel es confirma com una de les activitats de lleure referents de la ciutat i de la demarcació per l’època de Nadal”, afegeix Cunyat.

El dia amb més assistència va ser el 4 de gener (1.252 persones), seguit del dia 8. Els visitants han freqüentat l’espai més a la tarda (62%) que els matins (38%) i l’horari preferit ha estat de 17 a 19 h. Seguint amb la política de Responsabilitat Social Corporativa de Fira de Girona, han vingut a patinar convidats 503 nens i joves d’entre 6 i 16 anys provinents d’una quarantena de centres d’acollida amb risc d’exclusió social de Girona i rodalies.

Diferents mesures per a la prevenció

La Pista de Gel, una de les més grans de Catalunya amb 800 metres quadrats, ha mantingut les dues pistes per patinar i el tobogan de gel per baixar-hi amb trineu, de 2,5 metres d’alçada, de 27 metres de llargada i amb tres carrils per baixar-hi.

Fira de Girona, tal com va passar a la Fira de Mostres ara fa dos mesos, ha complert totes les mesures per la prevenció del coronavirus: reforçament de la ventilació, l’obligatorietat de la mascareta, un sistema amb intel·ligència artificial per controlar l’aforament al segon i un itinerari marcat d’entrada i de sortida per evitar aglomeracions en un sol accés. El passaport covid només ha estat necessari per entrar al bar del recinte.